Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Angola

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Angola? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Angola

Hvilket vær kan du forvente i Angola

Klimatet i Angola er halvtørket i sør og langs kysten til Luanda. Nordlig del av landet har en kald, tørr sesong fra mai til oktober, og varm, regntiden fra november til april. Kystdelen er temperert av den kule Benguela-strømmen. De tyngste regnskader oppstår i april, noen ganger er det voldelige stormer. Norden og Cabinda har mer regn hele året. Vanligvis kan du forvente varme og tørre somre og milde vintre.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Benguela, Cabinda, Central Angola, Eastern Angola, Great Escarpment, Greater Luanda, Huambo, Lobito, Luanda, M'banza Kongo, Mussulo Island, Northern Angola, Southwest Angola.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.5 ℃ (65.3 ℉).

Når du reiser til noen steder i Angola, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Moca (2620 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Angola. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Angola i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Januar er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Angola i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Februar er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.9 ℃ (76.82 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:23 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Angola i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Mars er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Angola i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i April er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Angola i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Mai er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.75 ℃ (85.55 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 11:42 og i slutten av måneden 11:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Angola i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Juni er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25 ℃ (77 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:38 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Angola i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Juli er 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25 ℃ (77 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:39 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Angola i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i August er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.4 ℃ (66.92 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:48 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Angola i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i September er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.5 ℃ (68.9 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Angola i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Oktober er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Angola i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i November er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 12:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Angola i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Angola i Desember er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:34 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest