Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Centre-Val de Loire

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Centre-Val de Loire? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Frankrike - Centre-Val de Loire

Hvilket vær kan du forvente i Centre-Val de Loire

Centre-Val de Loire er en del av Frankrike. Frankrike er ganske stort land, så klimaet er mangfoldig her. De fleste av de lavtliggende områdene i Frankrike befinner seg i havets klimasone, slik at du generelt kan forvente kjølige vintre og milde somre. Men det er milde vintre og varme somre langs Middelhavet. I de fleste oversjøiske regioner i Frankrike kan du forvente et tropisk klima.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Amboise, Azay le Rideau, Blois, Bourges, Chambord, Chartres, Chinon, Germigny des Prés, Issoudun, Maintenon, Nogent le Rotrou, Orléans, Perche, Saint Benoît du Sault, Tours.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Bourges Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.3 ℃ (55.94 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 7.2 ℃ (44.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 1.5 ℃ (34.7 ℉).

Når du reiser rundt Centre-Val de Loire, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Frankrike er Mont Blanc (4810 m) og det laveste punktet er Rhone River delta (-2 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Centre-Val de Loire. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Januar er 7.2 ℃ (44.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.5 ℃ (34.7 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.45 ℃ (45.41 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.95 ℃ (46.31 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:33 (timer og minutter), i midten av måneden 8:55 og i slutten av måneden 9:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Februar er 8.7 ℃ (47.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.9 ℃ (35.42 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.95 ℃ (46.31 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.35 ℃ (50.63 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:31 (timer og minutter), i midten av måneden 10:15 og i slutten av måneden 11:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Mars er 12 ℃ (53.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.5 ℃ (38.3 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.35 ℃ (50.63 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.45 ℃ (56.21 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i April er 14.9 ℃ (58.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.4 ℃ (41.72 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.45 ℃ (56.21 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 13:36 og i slutten av måneden 14:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Mai er 18.7 ℃ (65.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.5 ℃ (47.3 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.55 ℃ (68.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:22 (timer og minutter), i midten av måneden 15:04 og i slutten av måneden 15:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Juni er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.55 ℃ (68.99 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:35 (timer og minutter), i midten av måneden 15:52 og i slutten av måneden 15:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Juli er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.7 ℃ (74.66 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:51 (timer og minutter), i midten av måneden 15:33 og i slutten av måneden 15:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i August er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.4 ℃ (56.12 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 58 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:02 (timer og minutter), i midten av måneden 14:20 og i slutten av måneden 13:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i September er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.3 ℃ (73.94 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 62 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:34 (timer og minutter), i midten av måneden 12:45 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Oktober er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.8 ℃ (47.84 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.95 ℃ (57.11 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:05 og i slutten av måneden 10:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i November er 10.8 ℃ (51.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.3 ℃ (39.74 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.95 ℃ (57.11 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.25 ℃ (48.65 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:16 (timer og minutter), i midten av måneden 9:32 og i slutten av måneden 8:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Centre-Val de Loire i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Centre-Val de Loire i Desember er 7.7 ℃ (45.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.25 ℃ (48.65 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.45 ℃ (45.41 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:56 (timer og minutter), i midten av måneden 8:34 og i slutten av måneden 8:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.