Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kalimantan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kalimantan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Indonesia - Kalimantan

Hvilket vær kan du forvente i Kalimantan

Kalimantan er en del av Indonesia. Klimaet i Indonesia er tropisk. Du kan forvente varmt og fuktig vær, men mer moderat vær i høylandet. Temperaturene forblir ganske konstante gjennom året, de er høyere ved kysten og litt lavere i innlandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Amuntai, Apo Kayan, Balikpapan, Banjarbaru, Banjarmasin, Barabai, Bontang, Central Kalimantan, Derawan, East Kalimantan, Gunung Palung National Park, Kandangan, Kotabaru, Kumai, Loksado, Martapura, Nagara, Nunukan, Palangka Raya, Pangkalan Bun, Pontianak, Samarinda, Singkawang, South Kalimantan, Tanjung Puting, Tarakan, West Kalimantan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Pontianak Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den kaldeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.8 ℃ (73.04 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 27.5. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.

Når du reiser rundt Kalimantan, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Indonesia er Puncak Jaya (4884 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kalimantan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Januar er 32.8 ℃ (91.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.7 ℃ (90.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 15.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 260 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Februar er 32.6 ℃ (90.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.7 ℃ (90.86 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 13. Den gjennomsnittlige nedbøren er 212 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Mars er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.45 ℃ (92.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 20.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 254.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i April er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.45 ℃ (92.21 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 21.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 287.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Mai er 33.2 ℃ (91.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 20.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 254.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Juni er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.6 ℃ (92.48 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 216.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Juli er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.95 ℃ (91.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 15.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 198.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i August er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.95 ℃ (91.31 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 24.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 176.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i September er 32.3 ℃ (90.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.15 ℃ (89.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 13.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 288.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Oktober er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.8 ℃ (73.04 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.15 ℃ (89.87 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 27.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 335.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i November er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 24.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 393.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kalimantan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kalimantan i Desember er 32.9 ℃ (91.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 22.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 299.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2020 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest