Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kaliningrad Oblast

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kaliningrad Oblast? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Kaliningrad Oblast

Hvilket vær kan du forvente i Kaliningrad Oblast

Kaliningrad Oblast er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Kaliningrad, Mamonovo, Pionerskiy, Sovetsk, Svetlogorsk.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Kaliningrad Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.2 ℃ (55.76 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -0.5 ℃ (31.1 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -5.6 ℃ (21.92 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 14.3. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.9.

Når du reiser rundt Kaliningrad Oblast, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kaliningrad Oblast. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Januar er -0.5 ℃ (31.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.6 ℃ (21.92 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.65 ℃ (33.17 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0 ℃ (32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:19 (timer og minutter), i midten av måneden 7:50 og i slutten av måneden 8:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Februar er 0.5 ℃ (32.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.1 ℃ (22.82 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0 ℃ (32 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:40 (timer og minutter), i midten av måneden 9:40 og i slutten av måneden 10:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Mars er 4.9 ℃ (40.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.9 ℃ (28.58 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.7 ℃ (36.86 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.95 ℃ (46.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:52 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i April er 11 ℃ (51.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.3 ℃ (36.14 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.95 ℃ (46.31 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.15 ℃ (57.47 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 14:05 og i slutten av måneden 15:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Mai er 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.15 ℃ (57.47 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.2 ℃ (66.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:08 (timer og minutter), i midten av måneden 16:05 og i slutten av måneden 16:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Juni er 21.1 ℃ (69.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.2 ℃ (66.56 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.6 ℃ (70.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:50 (timer og minutter), i midten av måneden 17:15 og i slutten av måneden 17:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Juli er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.2 ℃ (55.76 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.6 ℃ (70.88 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 81.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 17:14 (timer og minutter), i midten av måneden 16:48 og i slutten av måneden 16:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i August er 22 ℃ (71.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.7 ℃ (54.86 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 88.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:02 (timer og minutter), i midten av måneden 15:06 og i slutten av måneden 14:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i September er 17.6 ℃ (63.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.3 ℃ (48.74 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.8 ℃ (67.64 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.05 ℃ (59.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:58 og i slutten av måneden 11:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Oktober er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.4 ℃ (41.72 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.05 ℃ (59.09 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.25 ℃ (48.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:46 og i slutten av måneden 9:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i November er 6 ℃ (42.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.4 ℃ (34.52 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.25 ℃ (48.65 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.9 ℃ (39.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 14.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 91.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:42 (timer og minutter), i midten av måneden 8:42 og i slutten av måneden 7:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kaliningrad Oblast i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kaliningrad Oblast i Desember er 1.8 ℃ (35.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.9 ℃ (26.78 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.9 ℃ (39.02 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.65 ℃ (33.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:52 (timer og minutter), i midten av måneden 7:20 og i slutten av måneden 7:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest