Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i North

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til North? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hvilket vær kan du forvente i North

North er en del av Brasil. Brasil er et stort land, så klimaet er variert her. For det meste er klimaet tropisk, men temperert i sør. I nærheten av ekvatoret endrer været ikke mye i løpet av året, men vintrene er noen ganger kalde i sør. Og i det fjellrike sner det. De fleste av Brasil har bare moderat nedbør, men Amazon-regionen er fuktig.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Acre, Alter do Chão, Amapá, Amazonas, Amazônia National Park, Anavilhanas, Barcelos, Belterra, Belém, Benjamin Constant, Boa Vista, Bonfim, Capanema, Fordlândia, Guajará Mirim, Ilha do Marajó, Ilha do Mosqueiro, Iranduba, Itaituba, Jaú National Park, Macapá, Mamirauá, Manacapuru, Manaus, Monte Alegre, Natividade, Oiapoque, Palmas, Parauapebas, Parintins, Pará, Porto Velho, Presidente Figueiredo, Rio Branco, Rondônia, Roraima, Salinópolis, Santana, Santarém, Serra do Divisor, São Gabriel da Cachoeira, Tabatinga, Taquarussu, Tefé, Tocantins, Vilhena, Xixuau.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Manaus Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er September, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.9 ℃ (93.02 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.1 ℃ (75.38 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.1. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 7.2.

Når du reiser rundt North, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Brasil er Pico da Neblina (2994 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til North. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i North i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Januar er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.5 ℃ (74.3 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 20.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 262.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i North i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Februar er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.5 ℃ (74.3 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 20.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 289.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i North i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Mars er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 21.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 313.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i North i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i April er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 19.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 293.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i North i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Mai er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 19.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 258.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i North i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Juni er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 111.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i North i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Juli er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 88.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i North i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i August er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.35 ℃ (90.23 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i North i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i September er 33.9 ℃ (93.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.65 ℃ (92.57 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.05 ℃ (91.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 84.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i North i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Oktober er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.05 ℃ (91.49 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 125.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i North i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i November er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.6 ℃ (88.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 187.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i North i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North i Desember er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.6 ℃ (88.88 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 18.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 221.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i North på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Belemtemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)nedbør: 221.7mmregnfulle dager: 20.2
Boa Vistatemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Macapatemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)nedbør: 139.7mmregnfulle dager: 13.8
Manaustemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)nedbør: 221.2mmregnfulle dager: 18.1
Palmastemperatur: - høyeste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Porto Velhotemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 325mmregnfulle dager: 18.3
Rio Brancotemperatur: - høyeste temperatur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laveste temperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)nedbør: 269mmregnfulle dager: 19.5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.