Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Okinawa

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Okinawa? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Japan - Okinawa

Hvilket vær kan du forvente i Okinawa

Okinawa er en del av Japan. Klimaet i Japan er svært variert. Været er tropisk i sør, men det er kult temperert i nord. De fleste deler av Japan tilhører den tempererte sone, klimaet er fuktig subtropisk med fire forskjellige årstider. Du kan forvente kjølig, fuktig vær i nord, men varmt tropisk regnskog i sør.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Akajima, Daito Islands, Hateruma, Iriomote, Ishigaki, Itoman, Kerama Islands, Kitadaito, Kohama, Kumejima, Kuro, Minamidaito, Miyako, Miyako Islands, Nago, Naha, Okinawa City, Okinawa Island, Taketomi, Tarama, Tokashiki, Yaeyama Islands, Yonaguni, Zamami.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Nago Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 11.9 ℃ (53.42 ℉).

Når du reiser rundt Okinawa, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Japan er Mount Fuji (3776 m) og det laveste punktet er Hachiro-gata (-4 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Okinawa. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Januar er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.9 ℃ (53.42 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20 ℃ (68 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.45 ℃ (67.01 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 122.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:29 (timer og minutter), i midten av måneden 10:39 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Februar er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.6 ℃ (54.68 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.45 ℃ (67.01 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 138.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:14 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Mars er 21 ℃ (69.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.9 ℃ (57.02 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 159.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i April er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.6 ℃ (72.68 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 170.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:24 (timer og minutter), i midten av måneden 12:47 og i slutten av måneden 13:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Mai er 27.8 ℃ (82.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20 ℃ (68 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 243 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:08 (timer og minutter), i midten av måneden 13:27 og i slutten av måneden 13:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Juni er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 295.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:40 (timer og minutter), i midten av måneden 13:47 og i slutten av måneden 13:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Juli er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.2 ℃ (79.16 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 205.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:47 (timer og minutter), i midten av måneden 13:39 og i slutten av måneden 13:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i August er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.75 ℃ (89.15 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 312 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:26 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i September er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Oktober er 27.6 ℃ (81.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.5 ℃ (68.9 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.9 ℃ (78.62 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 192.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i November er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.9 ℃ (78.62 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.45 ℃ (72.41 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 137.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 10:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Okinawa i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Okinawa i Desember er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.9 ℃ (57.02 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.45 ℃ (72.41 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20 ℃ (68 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 115.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:39 (timer og minutter), i midten av måneden 10:30 og i slutten av måneden 10:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Okinawa på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Kumejimatemperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)høyeste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laveste temperatur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)nedbør: 126.9mmregnfulle dager: -
Nagotemperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)høyeste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)laveste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)nedbør: 115.1mmregnfulle dager: -
Nahatemperatur: - høyeste temperatur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)laveste temperatur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)nedbør: 100.6mmregnfulle dager: 8.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.