Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Paraguay

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Paraguay? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Paraguay

Hvilket vær kan du forvente i Paraguay

Klimaet i Paraguay er subtropisk i Paranaense-regionen, og det er temperert i Chaco. Det er betydelig nedbør i de østlige delene av landet, men den er halvtørr i langt vest. Du kan forvente moderat vær her, men varme sommervind eller kalde vintervind kan endre temperaturen raskt.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Areguá, Asunción, Bahia Negra, Boquerón, Ciudad del Este, Concepción, Encarnación, Filadelfia, Fuerte Olimpo, Gran Chaco, Loma Plata, Mariscal Estigarribia, Neuland, New Australia, Northern Paraneña, Paraná Plateau, Pilar, San Bernardino, San Ignacio Guazú, San Lorenzo, Southern Paraneña, Trinidad, Vallemi, Ypacarai.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.3 ℃ (57.74 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.1. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.9.

Når du reiser til noen steder i Paraguay, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Cerro Pero (842 m) og det laveste punktet er junction of Rio Paraguay and Rio Parana (46 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Paraguay. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Januar er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.7 ℃ (90.86 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.95 ℃ (91.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 145.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:41 (timer og minutter), i midten av måneden 13:32 og i slutten av måneden 13:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Februar er 32.9 ℃ (91.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.95 ℃ (91.31 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 128.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:57 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Mars er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 115 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i April er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.5 ℃ (65.3 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 163.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 11:29 og i slutten av måneden 11:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Mai er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.5 ℃ (76.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:10 (timer og minutter), i midten av måneden 10:53 og i slutten av måneden 10:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Juni er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.3 ℃ (57.74 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.5 ℃ (76.1 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:40 (timer og minutter), i midten av måneden 10:34 og i slutten av måneden 10:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Juli er 23.4 ℃ (74.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:34 (timer og minutter), i midten av måneden 10:41 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i August er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:10 og i slutten av måneden 11:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i September er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.75 ℃ (78.35 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:30 (timer og minutter), i midten av måneden 11:51 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Oktober er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 129.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:35 og i slutten av måneden 12:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i November er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 160.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:57 (timer og minutter), i midten av måneden 13:16 og i slutten av måneden 13:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Paraguay i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Paraguay i Desember er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.2 ℃ (71.96 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.7 ℃ (90.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 152.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:40 og i slutten av måneden 13:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Paraguay på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Asunciontemperatur: - høyeste temperatur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laveste temperatur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)nedbør: 152.5mmregnfulle dager: 8
Ciudad Del Estetemperatur: - høyeste temperatur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laveste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)nedbør: 161.9mmregnfulle dager: 8.8
Pedro Juan Caballerotemperatur: - høyeste temperatur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laveste temperatur: 19.5 ℃ (67.1 ℉)nedbør: 195.4mmregnfulle dager: 9.9
Encarnaciontemperatur: - høyeste temperatur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laveste temperatur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)nedbør: 180.3mmregnfulle dager: 8
Mariscal Jose Felix Estigarribiatemperatur: - høyeste temperatur: 36 ℃ (96.8 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 118.4mmregnfulle dager: 7
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.