Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Sierra Leone

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Sierra Leone? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Sierra Leone

Hvilket vær kan du forvente i Sierra Leone

Klimaet i Sierra Leone er tropisk, varmt og fuktig. Sommeren regntiden er fra mai til desember, vinter tørr sesong er fra desember til april. Desember og januar er de kuleste månedene av året, men temperaturen kan fortsatt være veldig høy. Lavere fuktighet gjør varmen i denne perioden mer akseptabel enn resten av året.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Banana Islands, Bo, Bonthe, Freetown, Kenema, Koidu, Magburaka, Makeni.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.6 ℃ (74.48 ℉).

Når du reiser til noen steder i Sierra Leone, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Loma Mansa (Bintimani) (1948 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Sierra Leone. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Januar er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Februar er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Mars er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i April er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.9 ℃ (76.82 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 47 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:18 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Mai er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 179.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 12:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Juni er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 316.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Juli er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 720.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:34 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i August er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 786.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:25 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i September er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 493.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Oktober er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 270.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i November er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Sierra Leone i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Sierra Leone i Desember er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Sierra Leone på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Lungitemperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)høyeste temperatur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laveste temperatur: 25 ℃ (77 ℉)nedbør: 15.7mmregnfulle dager: -
Bonthetemperatur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)høyeste temperatur: 31.9 ℃ (89.42 ℉)laveste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)nedbør: 49.8mmregnfulle dager: -
Botemperatur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)nedbør: 21.9mmregnfulle dager: -
Kabalatemperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)høyeste temperatur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 4.7mmregnfulle dager: -
Darutemperatur: 25 ℃ (77 ℉)høyeste temperatur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laveste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)nedbør: 36.2mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.