Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Somalia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Somalia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Somalia

Hvilket vær kan du forvente i Somalia

i Somalia er tørt, det er hovedsakelig klima av ørkener. Det er nordøstmonson fra desember til februar, under dette kan du forvente moderate temperaturer i nord og varmt i sør. Deretter er det sørvestmonson fra mai til oktober, når du kan forvente varmt vær og uregelmessig nedbør. Og så er det varme og fuktige perioder mellom monsuner.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Baraawe, Bardera, Bosaso, Central Somalia, Galkacyo, Garowe, Gedo, Khatumo, Kismayo, Mogadishu, Puntland, Qardho, Southern Somalia.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.3 ℃ (73.94 ℉).

Når du reiser til noen steder i Somalia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Shimbiris (2416 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Somalia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Januar er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Februar er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Mars er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Somalia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i April er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.4 ℃ (77.72 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:09 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Mai er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Juni er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 87.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Juli er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.4 ℃ (84.92 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Somalia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i August er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.85 ℃ (83.93 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.25 ℃ (84.65 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Somalia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i September er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.25 ℃ (84.65 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Oktober er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.9 ℃ (76.82 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Somalia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i November er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Somalia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Somalia i Desember er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.5 ℃ (74.3 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Somalia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Bosasotemperatur: - høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: -
Hargeisatemperatur: - høyeste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laveste temperatur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)nedbør: 1mmregnfulle dager: -
Mogadishutemperatur: - høyeste temperatur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laveste temperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)nedbør: 7.9mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.