Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Wallis- og Futunaøyene

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Wallis- og Futunaøyene? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Wallis- og Futunaøyene

Hvilket vær kan du forvente i Wallis- og Futunaøyene

Klimaet i Wallis og Futuna er tropisk. Det er varmt og regntid fra november til april, og kul og tørr sesong fra mai til oktober. Regnfall er generelt ikke høyt, men fuktigheten er ganske høy.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Futuna Island, Wallis Island.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den kaldeste måneden her er September, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Wallis- og Futunaøyene, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Singavi (on Futuna) (522 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Wallis- og Futunaøyene. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Januar er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 491 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 12:43.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Februar er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 364.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 12:21.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Mars er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.15 ℃ (86.27 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 350.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 11:58.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i April er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.6 ℃ (76.28 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 210 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:37.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Mai er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 189.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:22.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Juni er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 121.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:22 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 11:18.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Juli er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 11:28.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i August er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.05 ℃ (86.09 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 115.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:47.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i September er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 151.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:10.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Oktober er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 228.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:32.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i November er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 255.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:32 (timer og minutter), i midten av måneden 12:42 og i slutten av måneden 12:50.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Wallis- og Futunaøyene i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Wallis- og Futunaøyene i Desember er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.5 ℃ (74.3 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 366.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:50 (timer og minutter), i midten av måneden 12:55 og i slutten av måneden 12:56.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.