Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Bajío

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Bajío? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - Mexico - Bajío

Hvilket vær kan du forvente i Bajío

Bajío er en del av Mexico. Klimaet i Mexico er variert, et sted det er tropisk, et sted ørken. I nord kan du forvente opplevelser lavere temperaturer om vinteren og mindre regn i løpet av året. I sør er temperaturen ganske konstant året rundt. Men du bør alltid vurdere høyden på stedet, hvor du planlegger å gå. Det meste av landet har en regntid fra juni til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aguascalientes, Bernal, Celaya, Dolores Hidalgo, Guanajuato, Irapuato, Jerez de Garcia Salinas, León, Moroleon, Pedro Escobedo, Pénjamo, Querétaro, Real de Catorce, Salamanca, San Luis Potosi, San Miguel de Allende, Sombrerete, Zacatecas.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt San Luis Potosi Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.7 ℃ (40.46 ℉). Den mest regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.8. Den minste regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.7.

Når du reiser rundt Bajío, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Mexico er Volcan Pico de Orizaba (5636 m) og det laveste punktet er Laguna Salada (-10 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Bajío. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Januar er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.7 ℃ (40.46 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:47 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 11:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Februar er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:24 og i slutten av måneden 11:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Mars er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.7 ℃ (45.86 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:42 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Bajío i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i April er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 3.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 12:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Mai er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.7 ℃ (54.86 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.5 ℃ (85.1 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:57 (timer og minutter), i midten av måneden 13:11 og i slutten av måneden 13:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Juni er 29.5 ℃ (85.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:22 (timer og minutter), i midten av måneden 13:28 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Juli er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.85 ℃ (80.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:22 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Bajío i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i August er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.85 ℃ (80.33 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Bajío i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i September er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12 ℃ (53.6 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Oktober er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.2 ℃ (48.56 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 32.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:42 og i slutten av måneden 11:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Bajío i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i November er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 2.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:24 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 10:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Bajío i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bajío i Desember er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 2.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:55 (timer og minutter), i midten av måneden 10:48 og i slutten av måneden 10:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Bajío på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Aguascalientestemperatur: - høyeste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laveste temperatur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)nedbør: 10.8mmregnfulle dager: 2.3
Queretarotemperatur: - høyeste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)laveste temperatur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)nedbør: 11.4mmregnfulle dager: 2.1
San Luis Potositemperatur: - høyeste temperatur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laveste temperatur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)nedbør: 18.9mmregnfulle dager: 2.6
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.