Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bajío

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bajío te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Bajío

Bajío maakt deel uit van Mexico. Het klimaat in Mexico is gevarieerd, ergens is het tropisch, ergens in de woestijn. In het noorden kun je verwachten dat de temperaturen lager zijn in de winter en minder regent gedurende het jaar. In het zuiden zijn de temperaturen het hele jaar door vrij constant. Maar u moet altijd rekening houden met de hoogte van de plaats, waar u van plan bent om te gaan. Het grootste deel van het land heeft een regenseizoen van juni tot oktober.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aguascalientes, Bernal, Celaya, Dolores Hidalgo, Guanajuato, Irapuato, Jerez de Garcia Salinas, León, Moroleon, Pedro Escobedo, Pénjamo, Querétaro, Real de Catorce, Salamanca, San Luis Potosi, San Miguel de Allende, Sombrerete, Zacatecas.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom San Luis Potosi en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De meest regenachtige maand hier is september, het gemiddelde aantal regendagen is 8.8. De minst regenachtige maand is hier maart, het gemiddelde aantal regendagen is 1.7.

Wanneer u rond Bajío reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Mexico Volcan Pico de Orizaba (5636 m) en het laagste punt is Laguna Salada (-10 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bajío te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in januari is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3.1. De gemiddelde regenval is 18.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in februari is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2. De gemiddelde regenval is 6.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in maart is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1.7. De gemiddelde regenval is 4.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in april is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.8. De gemiddelde regenval is 19.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 12:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in mei is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.5. De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:57 (uren en minuten), in midden in de maand 13:11 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in juni is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7. De gemiddelde regenval is 50.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in juli is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.85 ℃ (80.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7.6. De gemiddelde regenval is 51.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in augustus is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.85 ℃ (80.33 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8. De gemiddelde regenval is 43.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in september is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.8. De gemiddelde regenval is 49.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in oktober is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5. De gemiddelde regenval is 32.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:42 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in november is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 2.2. De gemiddelde regenval is 6.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 10:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bajío in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bajío in december is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2.6. De gemiddelde regenval is 18.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:55 (uren en minuten), in midden in de maand 10:48 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Bajío kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Aguascalientestemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laagste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)regenval: 10.8mmregenachtige dagen: 2.3
Queretarotemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)laagste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)regenval: 11.4mmregenachtige dagen: 2.1
San Luis Potositemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)laagste temperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)regenval: 18.9mmregenachtige dagen: 2.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.