Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Central Spain

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Central Spain? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Spania - Central Spain

Hvilket vær kan du forvente i Central Spain

Central Spain er en del av Spania. Klimaet i Spania er temperert. Du kan forvente klare og varme somre i interiøret, men mer moderat og overskyet somre langs kysten. Vintrene er ganske ofte skyfri og kalde i interiøret, men delvis skyet og kult langs kysten. I den nordlige delen av landet er det havs klima, du kan forvente snø om vinteren. I den sørøstlige delen av landet er klimaet halvt tørt. Langs den sørlige og østlige kysten er klimaet Middelhavet. På fjellet kan du forvente kaldere vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alcalá de Henares, Aranjuez, Badajoz, Burgos, Caceres, Castile La Mancha, Castile Leon, Chinchón, Ciudad Real, Community of Madrid, Cuenca, El Escorial, Extremadura, Galapagar, Getafe, Las Rozas, León, Madrid, Medina de Pomar, Medina de Rioseco, Mérida, Palencia, Salamanca, Santa Lucía de Gordón, Segovia, Soria, Toledo, Trujillo, Valladolid, Zafra, Zamora, Ávila.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.2 ℃ (66.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3.8 ℃ (38.84 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.4. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.6.

Når du reiser rundt Central Spain, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Spania er Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Central Spain. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Januar er 10.2 ℃ (50.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.9 ℃ (37.22 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.15 ℃ (50.27 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.2 ℃ (52.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:20 (timer og minutter), i midten av måneden 9:36 og i slutten av måneden 10:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Februar er 12.2 ℃ (53.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.9 ℃ (39.02 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.2 ℃ (52.16 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.35 ℃ (57.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:04 (timer og minutter), i midten av måneden 10:38 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Mars er 16.5 ℃ (61.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.4 ℃ (43.52 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.35 ℃ (57.83 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i April er 18.3 ℃ (64.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8 ℃ (46.4 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 13:16 og i slutten av måneden 13:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Mai er 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.1 ℃ (68.18 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:53 (timer og minutter), i midten av måneden 14:25 og i slutten av måneden 14:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Juni er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:49 (timer og minutter), i midten av måneden 15:02 og i slutten av måneden 15:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Juli er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.6 ℃ (67.28 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.65 ℃ (85.37 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 2.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:01 (timer og minutter), i midten av måneden 14:48 og i slutten av måneden 14:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i August er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.85 ℃ (89.33 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 2.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 9.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:23 (timer og minutter), i midten av måneden 13:52 og i slutten av måneden 13:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i September er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 5.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Oktober er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.9 ℃ (51.62 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:17 og i slutten av måneden 10:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i November er 13.5 ℃ (56.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.8 ℃ (62.24 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.8 ℃ (53.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:39 (timer og minutter), i midten av måneden 10:05 og i slutten av måneden 9:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Central Spain i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Central Spain i Desember er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.8 ℃ (38.84 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.8 ℃ (53.24 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.15 ℃ (50.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:37 (timer og minutter), i midten av måneden 9:20 og i slutten av måneden 9:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Central Spain på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Madridtemperatur: - høyeste temperatur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laveste temperatur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)nedbør: 51.2mmregnfulle dager: 9.9
Valladolidtemperatur: - høyeste temperatur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)laveste temperatur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)nedbør: 54.7mmregnfulle dager: 12.4
Avilatemperatur: - høyeste temperatur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laveste temperatur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)nedbør: 42.8mmregnfulle dager: 10.7
Badajoztemperatur: - høyeste temperatur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)laveste temperatur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)nedbør: 69.3mmregnfulle dager: 11.3
Burgostemperatur: - høyeste temperatur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laveste temperatur: 0.4 ℃ (32.72 ℉)nedbør: 62.3mmregnfulle dager: 14.9
Cacerestemperatur: - høyeste temperatur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)laveste temperatur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)nedbør: 83.7mmregnfulle dager: 11.6
Ciudad Realtemperatur: - høyeste temperatur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)laveste temperatur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)nedbør: 58.7mmregnfulle dager: 10.5
Cuencatemperatur: - høyeste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laveste temperatur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)nedbør: 57.6mmregnfulle dager: 10.8
Palenciatemperatur: - høyeste temperatur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 43.1mmregnfulle dager: 10
Salamancatemperatur: - høyeste temperatur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laveste temperatur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)nedbør: 41.9mmregnfulle dager: 11.4
Segoviatemperatur: - høyeste temperatur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laveste temperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)nedbør: 47.3mmregnfulle dager: 12.3
Soriatemperatur: - høyeste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laveste temperatur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)nedbør: 48.3mmregnfulle dager: 11.7
Toledotemperatur: - høyeste temperatur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laveste temperatur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)nedbør: 43mmregnfulle dager: 9.7
Zamoratemperatur: - høyeste temperatur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)laveste temperatur: 2 ℃ (35.6 ℉)nedbør: 46.6mmregnfulle dager: 10.9
Alcala de Henarestemperatur: - høyeste temperatur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)laveste temperatur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)nedbør: 33.9mmregnfulle dager: -
Meridatemperatur: - høyeste temperatur: 15 ℃ (59 ℉)laveste temperatur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)nedbør: 70.2mmregnfulle dager: 12.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.