Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Central Spain

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Central Spain te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Spanje - Central Spain

Welk weer te verwachten in Central Spain

Central Spain maakt deel uit van Spanje. Het klimaat in Spanje is gematigd. Je kunt in het binnenland heldere en hete zomers verwachten, maar meer gematigde en bewolkte zomers langs de kust. De winters zijn vrij vaak bewolkt en koud in het binnenland, maar deels bewolkt en koel langs de kust. In het noorden van het land heerst er een zeeklimaat, u kunt tijdens de winter sneeuw verwachten. In het zuidoostelijke deel van het land is het klimaat half droog. Langs de zuidelijke en oostelijke kust is het klimaat mediterraan. In de bergen kun je kouder weer verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alcalá de Henares, Aranjuez, Badajoz, Burgos, Caceres, Castile La Mancha, Castile Leon, Chinchón, Ciudad Real, Community of Madrid, Cuenca, El Escorial, Extremadura, Galapagar, Getafe, Las Rozas, León, Madrid, Medina de Pomar, Medina de Rioseco, Mérida, Palencia, Salamanca, Santa Lucía de Gordón, Segovia, Soria, Toledo, Trujillo, Valladolid, Zafra, Zamora, Ávila.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3.8 ℃ (38.84 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 10.4. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 2.6.

Wanneer u rond Central Spain reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Spanje Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Central Spain te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in januari is 10.2 ℃ (50.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.9 ℃ (37.22 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.15 ℃ (50.27 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.2. De gemiddelde regenval is 33.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:20 (uren en minuten), in midden in de maand 9:36 en aan het einde van de maand 10:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in februari is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.8. De gemiddelde regenval is 34.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:04 (uren en minuten), in midden in de maand 10:38 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in maart is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.5. De gemiddelde regenval is 24.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in april is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.3. De gemiddelde regenval is 45.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in mei is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.4. De gemiddelde regenval is 49.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 14:25 en aan het einde van de maand 14:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in juni is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.7. De gemiddelde regenval is 20.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:49 (uren en minuten), in midden in de maand 15:02 en aan het einde van de maand 15:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in juli is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2.6. De gemiddelde regenval is 11.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:01 (uren en minuten), in midden in de maand 14:48 en aan het einde van de maand 14:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in augustus is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.8. De gemiddelde regenval is 9.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:23 (uren en minuten), in midden in de maand 13:52 en aan het einde van de maand 13:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in september is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5.4. De gemiddelde regenval is 22.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in oktober is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.3. De gemiddelde regenval is 60.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:17 en aan het einde van de maand 10:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in november is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.1. De gemiddelde regenval is 57.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:05 en aan het einde van de maand 9:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Central Spain in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Central Spain in december is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.15 ℃ (50.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.9. De gemiddelde regenval is 51.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:37 (uren en minuten), in midden in de maand 9:20 en aan het einde van de maand 9:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Central Spain kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Madridtemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laagste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)regenval: 51.2mmregenachtige dagen: 9.9
Valladolidtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 54.7mmregenachtige dagen: 12.4
Avilatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 42.8mmregenachtige dagen: 10.7
Badajoztemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)laagste temperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)regenval: 69.3mmregenachtige dagen: 11.3
Burgostemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laagste temperatuur: 0.4 ℃ (32.72 ℉)regenval: 62.3mmregenachtige dagen: 14.9
Cacerestemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)laagste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)regenval: 83.7mmregenachtige dagen: 11.6
Ciudad Realtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.5 ℃ (52.7 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 58.7mmregenachtige dagen: 10.5
Cuencatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)regenval: 57.6mmregenachtige dagen: 10.8
Palenciatemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 43.1mmregenachtige dagen: 10
Salamancatemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 41.9mmregenachtige dagen: 11.4
Segoviatemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 47.3mmregenachtige dagen: 12.3
Soriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)regenval: 48.3mmregenachtige dagen: 11.7
Toledotemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 43mmregenachtige dagen: 9.7
Zamoratemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 46.6mmregenachtige dagen: 10.9
Alcala de Henarestemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.6 ℃ (52.88 ℉)laagste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)regenval: 33.9mmregenachtige dagen: -
Meridatemperatuur: - hoogste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)laagste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)regenval: 70.2mmregenachtige dagen: 12.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest