Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Eritrea

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Eritrea te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Eritrea

Welk weer te verwachten in Eritrea

Het klimaat van Eritrea is warm en droog langs de kust van de Rode Zee, maar het weer is koeler en natter in de centrale hooglanden. Je kunt er zelfs in de winter zelfs koud weer verwachten. Het klimaat is half droog in de westelijke heuvels en laaglanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Asmara, Central Eritrea, Coastal Eritrea, Keren, Massawa, Nakfa.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.9 ℃ (51.62 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.3 ℃ (52.34 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Eritrea reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Soira (3018 m) en het laagste punt is near Kulul within the Danakil Depression (-75 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Eritrea te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in januari is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). De gemiddelde regenval is 2.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in februari is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde regenval is 2.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in maart is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). De gemiddelde regenval is 12 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in april is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.35 ℃ (77.63 ℉). De gemiddelde regenval is 36.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in mei is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.35 ℃ (77.63 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde regenval is 42.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in juni is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). De gemiddelde regenval is 42.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:57 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 13:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in juli is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde regenval is 176.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:57 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in augustus is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). De gemiddelde regenval is 164.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in september is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.8 ℃ (47.84 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). De gemiddelde regenval is 25.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in oktober is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). De gemiddelde regenval is 11.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in november is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde regenval is 16.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:38 (uren en minuten), in midden in de maand 11:27 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Eritrea in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eritrea in december is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.25 ℃ (72.05 ℉). De gemiddelde regenval is 3.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Eritrea kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Assabtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laagste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)regenval: 16.9mmregenachtige dagen: -
Asmaratemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 3.7mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.