Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Fransk Polynesia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Fransk Polynesia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Fransk Polynesia

Hvilket vær kan du forvente i Fransk Polynesia

Klimaet i Fransk Polynesia er tropisk, du kan forvente varmt solfylt vær. Men temperaturene er ikke ekstremt høye, vi kan beskrive dem som moderat. Det er ikke store forskjeller i løpet av året.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Austral Islands, Bora Bora, Fakarava, Gambier Islands, Haurei, Hiva Oa, Huahine, Mangareva, Manihi, Marquesas Islands, Maupiti, Moorea, Papeete, Raiatea, Rangiroa, Rapa, Society Islands, Tahiti, Tikehau, Tuamotu Islands.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.5 ℃ (68.9 ℉).

Når du reiser til noen steder i Fransk Polynesia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Orohena (2241 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Fransk Polynesia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Januar er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 322.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:09 (timer og minutter), i midten av måneden 13:03 og i slutten av måneden 12:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Februar er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 230.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Mars er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 198.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i April er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 142.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Mai er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:17 og i slutten av måneden 11:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Juni er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.2 ℃ (70.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.25 ℃ (84.65 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:09 (timer og minutter), i midten av måneden 11:05 og i slutten av måneden 11:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Juli er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.25 ℃ (84.65 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.65 ℃ (83.57 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 11:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i August er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.5 ℃ (68.9 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.65 ℃ (83.57 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:29 og i slutten av måneden 11:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i September er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:42 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Oktober er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i November er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 158.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:53 og i slutten av måneden 13:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Fransk Polynesia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Fransk Polynesia i Desember er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 317.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:03 (timer og minutter), i midten av måneden 13:09 og i slutten av måneden 13:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Fransk Polynesia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Atuonatemperatur: - høyeste temperatur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 98.9mmregnfulle dager: -
Bora Boratemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)nedbør: 278.4mmregnfulle dager: -
Tahiti Faaatemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)nedbør: 323.8mmregnfulle dager: -
Takaroatemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 25.5 ℃ (77.9 ℉)nedbør: 189.8mmregnfulle dager: -
Haotemperatur: - høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)nedbør: 192.8mmregnfulle dager: -
Rikiteatemperatur: - høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)nedbør: 206mmregnfulle dager: -
Rurututemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)nedbør: 201.8mmregnfulle dager: -
Tubuaitemperatur: - høyeste temperatur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laveste temperatur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)nedbør: 187.1mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest