Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Grenada

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Grenada te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Grenada

Het klimaat van Grenada is tropisch, u kunt warm en nat weer verwachten. Het weer wordt getemperd door noordoostelijke winden. Er zijn twee seizoenen op het eiland, het regenseizoen van juni tot december, dat heet en vochtig is, en het droge seizoen van januari tot mei.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Carriacou, Grenada, Hillsborough, Petit Martinique, Sauteurs, St. George's.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 16.6. De minst regenachtige maand is hier maart, het gemiddelde aantal regendagen is 5.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Grenada reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Saint Catherine (840 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Grenada te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in januari is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.1. De gemiddelde regenval is 46.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in februari is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6. De gemiddelde regenval is 47.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:38 (uren en minuten), in midden in de maand 11:46 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in maart is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5. De gemiddelde regenval is 42.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in april is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6. De gemiddelde regenval is 45.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in mei is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.1. De gemiddelde regenval is 64.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in juni is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.9. De gemiddelde regenval is 147.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in juli is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.6. De gemiddelde regenval is 185.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in augustus is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 15.2. De gemiddelde regenval is 165.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in september is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.9. De gemiddelde regenval is 169.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in oktober is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 15.8. De gemiddelde regenval is 222.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in november is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 15.7. De gemiddelde regenval is 209 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Grenada in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grenada in december is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12. De gemiddelde regenval is 162.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.