Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Guinea

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Guinea? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Guinea

Hvilket vær kan du forvente i Guinea

Klimatet i Guinea er generelt varmt og fuktig, kystområdet Guinea og det meste av innlandet tilbyr et tropisk klima. Det er monsoonal regntiden fra juni til november - med sørvestlige vind, den tørre sesongen er fra desember til mai - med nordøstlige vind.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Conakry, Dalaba, Guinee Forestiere, Guinee Maritime, Haute Guinee, Kankan, Labé, Moyenne Guinee, National Park of the Upper Niger.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.8 ℃ (82.04 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23 ℃ (73.4 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 27. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Guinea, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Nimba (1752 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Guinea. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Januar er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.8 ℃ (71.24 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:34 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Februar er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:42 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Mars er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.3 ℃ (86.54 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.9 ℃ (87.62 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Guinea i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i April er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.8 ℃ (74.84 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.9 ℃ (87.62 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Mai er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.6 ℃ (76.28 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.85 ℃ (87.53 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 137.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Juni er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.75 ℃ (83.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 370.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Juli er 27.8 ℃ (82.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.75 ℃ (83.75 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 27. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1123.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Guinea i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i August er 28.1 ℃ (82.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.95 ℃ (82.31 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 26.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1082.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 12:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Guinea i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i September er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 21.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 618 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Oktober er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 16.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 286.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Guinea i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i November er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 11:42 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Guinea i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guinea i Desember er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Guinea på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Conakrytemperatur: - høyeste temperatur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 7.7mmregnfulle dager: 1
Kindiatemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)nedbør: 6.9mmregnfulle dager: 1
Boketemperatur: - høyeste temperatur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laveste temperatur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)nedbør: 1.7mmregnfulle dager: 1
Mamoutemperatur: - høyeste temperatur: 30 ℃ (86 ℉)laveste temperatur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)nedbør: 4.5mmregnfulle dager: 1
Labetemperatur: - høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)nedbør: 1.8mmregnfulle dager: 1
Koundaratemperatur: - høyeste temperatur: 34 ℃ (93.2 ℉)laveste temperatur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)nedbør: 0.1mmregnfulle dager: 1
Kankantemperatur: - høyeste temperatur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: 1
Faranahtemperatur: - høyeste temperatur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laveste temperatur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)nedbør: 0.4mmregnfulle dager: 1
Siguiritemperatur: - høyeste temperatur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laveste temperatur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)nedbør: 0.7mmregnfulle dager: 1
Kissidougoutemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 14 ℃ (57.2 ℉)nedbør: 14.7mmregnfulle dager: 1
Macentatemperatur: - høyeste temperatur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laveste temperatur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)nedbør: 39.3mmregnfulle dager: 2
NZerekoretemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 23.3mmregnfulle dager: 2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest