Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Guinee

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Guinee te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Guinee

Welk weer te verwachten in Guinee

Het klimaat van Guinee is over het algemeen warm en vochtig, de kuststreek van Guinee en het grootste deel van het binnenland bieden een tropisch klimaat. klimaat. Er is moessonachtig regenseizoen van juni tot november - met zuidwestelijke winden, het droge seizoen is van december tot mei - met noordoostelijke winden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Conakry, Dalaba, Guinee Forestiere, Guinee Maritime, Haute Guinee, Kankan, Labé, Moyenne Guinee, National Park of the Upper Niger.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23 ℃ (73.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 27. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Guinee reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Nimba (1752 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Guinee te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in januari is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 0.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in februari is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 1. De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:42 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in maart is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.3 ℃ (86.54 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1. De gemiddelde regenval is 3.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in april is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 2. De gemiddelde regenval is 20.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in mei is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.2. De gemiddelde regenval is 137.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in juni is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 18.7. De gemiddelde regenval is 370.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in juli is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 27. De gemiddelde regenval is 1123.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in augustus is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 26.8. De gemiddelde regenval is 1082.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in september is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.25 ℃ (82.85 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 21.7. De gemiddelde regenval is 618 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in oktober is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.9 ℃ (84.02 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16.7. De gemiddelde regenval is 286.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in november is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6. De gemiddelde regenval is 68.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 11:42 en aan het einde van de maand 11:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Guinee in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Guinee in december is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1. De gemiddelde regenval is 7.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:37 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Guinee kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Conakrytemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 7.7mmregenachtige dagen: 1
Kindiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)regenval: 6.9mmregenachtige dagen: 1
Boketemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laagste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)regenval: 1.7mmregenachtige dagen: 1
Mamoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)regenval: 4.5mmregenachtige dagen: 1
Labetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 1.8mmregenachtige dagen: 1
Koundaratemperatuur: - hoogste temperatuur: 34 ℃ (93.2 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: 1
Kankantemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: 1
Faranahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 13.7 ℃ (56.66 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: 1
Siguiritemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 0.7mmregenachtige dagen: 1
Kissidougoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)regenval: 14.7mmregenachtige dagen: 1
Macentatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)regenval: 39.3mmregenachtige dagen: 2
NZerekoretemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 23.3mmregenachtige dagen: 2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest