Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Irak

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Irak? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Irak

Hvilket vær kan du forvente i Irak

Klimatet i Irak er for det meste ørken. Du kan forvente milde eller kule vintre, og tørre, varme, skyløse somre. I de nordlige fjellområdene langs iranske og tyrkiske grenser kan du forvente kalde vintre med sporadiske tunge snø, men de smelter tidlig på våren.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Al Kosh, Al Diwaniyah, Al Jazira, Amedi, Babylon, Baghdad, Baghdad Belts, Basra, Choman, Dahuk, Erbil, Fallujah, Gundik, Halabja, Iraqi Desert, Iraqi Kurdistan, Karbala, Kirkuk, Koya, Lalish, Lower Mesopotamia, Mosul, Najaf, Nasiriyah, Ramadi, Raniya, Rawanduz, Samarra, Shaqlawa, Sinjar, Sulaymaniyah, Tal Afar, Tikrit, Zakho.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 44.3 ℃ (111.74 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 16 ℃ (60.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.1. Den minste regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Irak, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Cheekha Dar (Kurdish for "Black Tent") (3611 m) og det laveste punktet er Persian Gulf (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Irak. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Irak i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Januar er 16 ℃ (60.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.5 ℃ (61.7 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:58 (timer og minutter), i midten av måneden 10:11 og i slutten av måneden 10:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Irak i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Februar er 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.6 ℃ (42.08 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:32 (timer og minutter), i midten av måneden 10:58 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Irak i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Mars er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Irak i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i April er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.2 ℃ (59.36 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.2 ℃ (91.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:00 og i slutten av måneden 13:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Irak i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Mai er 36.8 ℃ (98.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.2 ℃ (91.76 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.7 ℃ (101.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:52 og i slutten av måneden 14:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Irak i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Juni er 40.6 ℃ (105.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 38.7 ℃ (101.66 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.45 ℃ (108.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:10 (timer og minutter), i midten av måneden 14:20 og i slutten av måneden 14:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Irak i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Juli er 44.3 ℃ (111.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.45 ℃ (108.41 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 44.25 ℃ (111.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:20 (timer og minutter), i midten av måneden 14:10 og i slutten av måneden 13:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Irak i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i August er 44.2 ℃ (111.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 44.25 ℃ (111.65 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.15 ℃ (107.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:51 (timer og minutter), i midten av måneden 13:27 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Irak i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i September er 40.1 ℃ (104.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.4 ℃ (70.52 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 42.15 ℃ (107.87 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.1 ℃ (98.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Irak i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Oktober er 34.1 ℃ (93.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.1 ℃ (98.78 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 10:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Irak i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i November er 24 ℃ (75.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.2 ℃ (48.56 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:59 (timer og minutter), i midten av måneden 10:32 og i slutten av måneden 10:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Irak i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Irak i Desember er 17 ℃ (62.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.5 ℃ (61.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:12 (timer og minutter), i midten av måneden 9:59 og i slutten av måneden 9:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Irak på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Amarahtemperatur: - høyeste temperatur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)laveste temperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)nedbør: 36.4mmregnfulle dager: 6
Baghdadtemperatur: - høyeste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)laveste temperatur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)nedbør: 19.5mmregnfulle dager: 7.1
Karbalatemperatur: - høyeste temperatur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laveste temperatur: 7 ℃ (44.6 ℉)nedbør: 15mmregnfulle dager: 7
Kirkuktemperatur: - høyeste temperatur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)laveste temperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)nedbør: 59.6mmregnfulle dager: 10.2
Mosultemperatur: - høyeste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laveste temperatur: 4 ℃ (39.2 ℉)nedbør: 56.8mmregnfulle dager: 10.2
Nasiriyatemperatur: - høyeste temperatur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)laveste temperatur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)nedbør: 22.3mmregnfulle dager: 6.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest