Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Irak

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Irak te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Irak

Welk weer te verwachten in Irak

Het klimaat in Irak is overwegend woestijnachtig. Je kunt milde of koele winters verwachten, en droge, hete, wolkenloze zomers. In de noordelijke bergachtige gebieden langs de Iraanse en Turkse grens kun je koude winters verwachten met af en toe zware sneeuwval, maar deze smelten in het vroege voorjaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Al Kosh, Al Diwaniyah, Al Jazira, Amedi, Babylon, Baghdad, Baghdad Belts, Basra, Choman, Dahuk, Erbil, Fallujah, Gundik, Halabja, Iraqi Desert, Iraqi Kurdistan, Karbala, Kirkuk, Koya, Lalish, Lower Mesopotamia, Mosul, Najaf, Nasiriyah, Ramadi, Raniya, Rawanduz, Samarra, Shaqlawa, Sinjar, Sulaymaniyah, Tal Afar, Tikrit, Zakho.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 44.3 ℃ (111.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.3 ℃ (77.54 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 8.1. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Irak reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cheekha Dar (Kurdish for "Black Tent") (3611 m) en het laagste punt is Persian Gulf (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Irak te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in januari is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.9. De gemiddelde regenval is 27.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:11 en aan het einde van de maand 10:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in februari is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.8. De gemiddelde regenval is 18.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:32 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in maart is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.1. De gemiddelde regenval is 22.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in april is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.2 ℃ (91.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.1. De gemiddelde regenval is 15.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 13:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in mei is 36.8 ℃ (98.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.2 ℃ (91.76 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.7 ℃ (101.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 3.9. De gemiddelde regenval is 3.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:52 en aan het einde van de maand 14:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in juni is 40.6 ℃ (105.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.7 ℃ (101.66 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.45 ℃ (108.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:20 en aan het einde van de maand 14:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in juli is 44.3 ℃ (111.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.45 ℃ (108.41 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 44.25 ℃ (111.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:20 (uren en minuten), in midden in de maand 14:10 en aan het einde van de maand 13:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in augustus is 44.2 ℃ (111.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 44.25 ℃ (111.65 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.15 ℃ (107.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:51 (uren en minuten), in midden in de maand 13:27 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in september is 40.1 ℃ (104.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 42.15 ℃ (107.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.1 ℃ (98.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in oktober is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.1 ℃ (98.78 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4. De gemiddelde regenval is 3.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 10:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in november is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6. De gemiddelde regenval is 12.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:59 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Irak in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Irak in december is 17 ℃ (62.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.1. De gemiddelde regenval is 19.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:12 (uren en minuten), in midden in de maand 9:59 en aan het einde van de maand 9:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Irak kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Amarahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)laagste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)regenval: 36.4mmregenachtige dagen: 6
Baghdadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)laagste temperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)regenval: 19.5mmregenachtige dagen: 7.1
Karbalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 15mmregenachtige dagen: 7
Kirkuktemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)laagste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)regenval: 59.6mmregenachtige dagen: 10.2
Mosultemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 56.8mmregenachtige dagen: 10.2
Nasiriyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)laagste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)regenval: 22.3mmregenachtige dagen: 6.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest