Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Jemen

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Jemen te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Jemen

Welk weer te verwachten in Jemen

Het klimaat van Jemen is overwegend woestijnachtig. U kunt warm en vochtig weer verwachten langs de westkust, maar het klimaat is gematigd in de westelijke bergen en wordt beïnvloed door de seizoensmoesson. Je kunt ook een zeer heet, droog en hard klimaat verwachten in het oosten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aden, Al Hudayda, Al Mukalla, Haraz Mountains, Kawkaban, Red Sea Islands, Sana'a, Shibam, Socotra, Ta'izz, Yemeni Coastal Plains, Yemeni Highlands, Yemeni Mountains, Zabid.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 44.2 ℃ (111.56 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 3.4. De minst regenachtige maand is hier november, het gemiddelde aantal regendagen is 0.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Jemen reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Jabal an Nabi Shu'ayb (3666 m) en het laagste punt is Arabian Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Jemen te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in januari is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.3. De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:06 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 11:21.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in februari is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 1. De gemiddelde regenval is 2.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:48.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in maart is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.45 ℃ (97.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 2.4. De gemiddelde regenval is 17.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:17.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in april is 37.9 ℃ (100.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.45 ℃ (97.61 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.3 ℃ (102.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.4. De gemiddelde regenval is 19 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:45.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in mei is 40.7 ℃ (105.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 39.3 ℃ (102.74 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.75 ℃ (107.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0.8. De gemiddelde regenval is 3.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 13:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in juni is 42.8 ℃ (109.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.75 ℃ (107.15 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.5 ℃ (110.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.4. De gemiddelde regenval is 4.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:05 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 13:09.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in juli is 44.2 ℃ (111.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.5 ℃ (110.3 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.2 ℃ (109.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.7. De gemiddelde regenval is 5.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:09 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 12:56.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in augustus is 42.2 ℃ (107.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 27.1 ℃ (80.78 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 43.2 ℃ (109.76 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.1 ℃ (105.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 1.5. De gemiddelde regenval is 7.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:31.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in september is 40 ℃ (104 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 41.1 ℃ (105.98 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.1 ℃ (100.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0.5. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:02.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in oktober is 36.2 ℃ (97.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 38.1 ℃ (100.58 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0.3. De gemiddelde regenval is 1.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:48 en aan het einde van de maand 11:34.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in november is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 11:12.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Jemen in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Jemen in december is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0.1. De gemiddelde regenval is 1.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:06 en aan het einde van de maand 11:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.