Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Jordan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Jordan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Jordan

Hvilket vær kan du forvente i Jordan

Klimaet til Jordan er stort sett tørt. Regnssesongen i den vestlige delen av landet er fra november til april. Du kan forvente varme og tørre somre og ganske kule vintre. Det regner noen ganger om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ajlun, Amman, Aqaba, Dana Nature Reserve, Dead Sea, Eastern Desert, Irbid, Jerash, Kerak, King's Highway, Madaba, Northern Jordan, Pella, Petra, Salt, Southern Desert, Um er Rasas, Umm Qais, Wadi Rum, Zarqa.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.4 ℃ (65.12 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3.8 ℃ (38.84 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Jordan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Jabal Umm ad Dami (1854 m) og det laveste punktet er Dead Sea (-431 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Jordan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Januar er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.8 ℃ (38.84 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.5 ℃ (56.3 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.35 ℃ (56.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:05 (timer og minutter), i midten av måneden 10:17 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Februar er 14.2 ℃ (57.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.3 ℃ (39.74 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.35 ℃ (56.03 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:02 og i slutten av måneden 11:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Mars er 17.2 ℃ (62.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.2 ℃ (43.16 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.7 ℃ (60.26 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.15 ℃ (68.27 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:30 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Jordan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i April er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.7 ℃ (49.46 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.15 ℃ (68.27 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:57 og i slutten av måneden 13:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Mai er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 1.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:24 (timer og minutter), i midten av måneden 13:47 og i slutten av måneden 14:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Juni er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.7 ℃ (62.06 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:04 (timer og minutter), i midten av måneden 14:13 og i slutten av måneden 14:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Juli er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19 ℃ (66.2 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.95 ℃ (87.71 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:13 (timer og minutter), i midten av måneden 14:03 og i slutten av måneden 13:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Jordan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i August er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.4 ℃ (65.12 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:46 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 12:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Jordan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i September er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.9 ℃ (89.42 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:28 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Oktober er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.1 ℃ (57.38 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.95 ℃ (75.11 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 2.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:30 og i slutten av måneden 11:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Jordan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i November er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.95 ℃ (75.11 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.45 ℃ (63.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 5.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:02 (timer og minutter), i midten av måneden 10:37 og i slutten av måneden 10:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Jordan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Jordan i Desember er 14.5 ℃ (58.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.4 ℃ (41.72 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.45 ℃ (63.41 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.5 ℃ (56.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 8.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:17 (timer og minutter), i midten av måneden 10:05 og i slutten av måneden 10:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Jordan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Ammantemperatur: - høyeste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laveste temperatur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)nedbør: 48.7mmregnfulle dager: 8.4
Irbidtemperatur: - høyeste temperatur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)laveste temperatur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)nedbør: 82.2mmregnfulle dager: 9.7
Aqabatemperatur: - høyeste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laveste temperatur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)nedbør: 7.6mmregnfulle dager: 1.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.