Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kambodsja

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kambodsja? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Kambodsja

Hvilket vær kan du forvente i Kambodsja

Klimaet i Kambodsja er tropisk, med regnfull monsun sesong fra mai til november og tørr sesong fra desember til april. Det er bare svært lite sesongvariasjoner av temperatur.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Angkor Archaeological Park, Anlong Veng, Banlung, Banteay Chhmar, Battambang, Bokor National Park, Cardamom and Elephant Mountains, Chi Phat, Chlong, Eastern Cambodia, Kampong Cham, Kampong Speu, Kampong Thom, Kampot, Kep, Koh Ker, Koh Kong, Koh Rong, Koh Rung Sanloem, Koh Russei, Kratie, Krek, Mekong Lowlands and Central Plains, North western Cambodia, Pailin, Phnom Penh, Poipet, Preah Vihear, Pursat, Samraong, Senmonorom, Siem Reap, Sihanoukville, Sisophon, Stung Treng, Tatai, Tonle Sap Lake, Virachey National Park.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 35.2 ℃ (95.36 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 23.8. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.4.

Når du reiser til noen steder i Kambodsja, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Phnum Aoral (1810 m) og det laveste punktet er Gulf of Thailand (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kambodsja. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Januar er 31.2 ℃ (88.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.7 ℃ (71.06 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:27 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Februar er 32.9 ℃ (91.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.05 ℃ (93.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Mars er 35.2 ℃ (95.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.05 ℃ (93.29 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.2 ℃ (95.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i April er 35.2 ℃ (95.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.1 ℃ (77.18 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.2 ℃ (95.36 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.75 ℃ (94.55 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 8.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:23 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Mai er 34.3 ℃ (93.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.75 ℃ (94.55 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.05 ℃ (93.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 16. Den gjennomsnittlige nedbøren er 110.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 12:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Juni er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.05 ℃ (93.29 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.35 ℃ (92.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 180.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:44 (timer og minutter), i midten av måneden 12:47 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Juli er 32.9 ℃ (91.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25 ℃ (77 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.35 ℃ (92.03 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 19.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 191.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 12:44 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i August er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 21.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 172 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i September er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 19.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 250.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Oktober er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 23.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 316.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i November er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 136.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kambodsja i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kambodsja i Desember er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.5 ℃ (86.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:31 (timer og minutter), i midten av måneden 11:27 og i slutten av måneden 11:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Kambodsja på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Siem Reaptemperatur: - høyeste temperatur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laveste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)nedbør: 10.3mmregnfulle dager: 2.9
Phnom Penh Pochentongtemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)nedbør: 79.9mmregnfulle dager: 4.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.