Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Kenya

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Kenya? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Kenya

Hvilket vær kan du forvente i Kenya

Klimaet i Kenya er variert, det er tropisk langs kysten, så nedbør og temperaturer er vanligvis høyere her gjennom hele året. I interiør er været tørt, nesten uten regn. I interiøret er det vanligvis også ganske stor forskjell mellom natt og dag temperaturer.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aberdare National Park, Amboseli National Park, Coastal Kenya, Diani Beach, Eastern Kenya, Eldoret, Embu, Garissa, Hell's Gate National Park, Homa Bay, Isiolo, Kabarnet, Kakamega, Kakamega Rainforest, Kericho, Kerugoya, Kisii, Kisumu, Kitale, Lake Nakuru National Park, Lamu, Lodwar, Maasai Mara National Reserve, Malindi, Marsabit, Meru, Mombasa, Mount Kenya, Mount Longonot National Park, Moyale, Msambweni, Mtwapa, Nairobi, Nairobi National Park, Naivasha, Nakuru, Nanyuki, Northern Rift Valley, Nyahururu, Nyeri, Rusinga Island, Shimba Hills National Reserve, Sibiloi National Park, Southern Rift Valley, Tsavo East National Park, Tsavo West National Park, Vihiga, Webuye, Western Kenya.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13 ℃ (55.4 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 15.7. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.

Når du reiser til noen steder i Kenya, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Kenya (5199 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Kenya. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Januar er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12 ℃ (53.6 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.8 ℃ (74.84 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Februar er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:09 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Mars er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13 ℃ (55.4 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Kenya i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i April er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.9 ℃ (57.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.25 ℃ (73.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 15.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 218.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Mai er 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.2 ℃ (55.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.25 ℃ (73.85 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.35 ℃ (72.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 174.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Juni er 22 ℃ (71.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11 ℃ (51.8 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.35 ℃ (72.23 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Juli er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.05 ℃ (69.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Kenya i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i August er 21.4 ℃ (70.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.2 ℃ (50.36 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.05 ℃ (69.89 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Kenya i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i September er 23.4 ℃ (74.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.8 ℃ (51.44 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 28.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Oktober er 24.8 ℃ (76.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.6 ℃ (54.68 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.25 ℃ (75.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Kenya i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i November er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.25 ℃ (75.65 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.55 ℃ (74.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 15. Den gjennomsnittlige nedbøren er 156.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Kenya i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Kenya i Desember er 23.4 ℃ (74.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.55 ℃ (74.39 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.8 ℃ (74.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 99.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Kenya på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Nairobitemperatur: - høyeste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laveste temperatur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)nedbør: 99.6mmregnfulle dager: 7.9
Nakurutemperatur: - høyeste temperatur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laveste temperatur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)nedbør: 44.4mmregnfulle dager: 6
Lodwartemperatur: - høyeste temperatur: 35.7 ℃ (96.26 ℉)laveste temperatur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)nedbør: 11.9mmregnfulle dager: 1
Mombasatemperatur: - høyeste temperatur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laveste temperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)nedbør: 74.4mmregnfulle dager: 7
Eldorettemperatur: - høyeste temperatur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laveste temperatur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)nedbør: 43.1mmregnfulle dager: 4.1
Kisumutemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)nedbør: 103.5mmregnfulle dager: 9.2
Embutemperatur: - høyeste temperatur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laveste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)nedbør: 45.6mmregnfulle dager: 4.9
Garissatemperatur: - høyeste temperatur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 77.7mmregnfulle dager: 4.9
Lamutemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 27.7mmregnfulle dager: 3
Makindutemperatur: - høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)nedbør: 112.2mmregnfulle dager: 8
Malinditemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)nedbør: 35.4mmregnfulle dager: 3
Marsabittemperatur: - høyeste temperatur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 46.9mmregnfulle dager: 6.1
Voitemperatur: - høyeste temperatur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laveste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)nedbør: 118mmregnfulle dager: 8.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.