Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Kenia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Kenia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Kenia

Welk weer te verwachten in Kenia

Het klimaat in Kenia is gevarieerd, het is tropisch langs de kust, dus regen en temperaturen zijn meestal hoger hier het hele jaar door. In het weer is het weer droog, bijna zonder enige regenval. In het binnenland is er meestal ook een vrij groot verschil tussen dag en nacht temperaturen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aberdare National Park, Amboseli National Park, Coastal Kenya, Diani Beach, Eastern Kenya, Eldoret, Embu, Garissa, Hell's Gate National Park, Homa Bay, Isiolo, Kabarnet, Kakamega, Kakamega Rainforest, Kericho, Kerugoya, Kisii, Kisumu, Kitale, Lake Nakuru National Park, Lamu, Lodwar, Maasai Mara National Reserve, Malindi, Marsabit, Meru, Mombasa, Mount Kenya, Mount Longonot National Park, Moyale, Msambweni, Mtwapa, Nairobi, Nairobi National Park, Naivasha, Nakuru, Nanyuki, Northern Rift Valley, Nyahururu, Nyeri, Rusinga Island, Shimba Hills National Reserve, Sibiloi National Park, Southern Rift Valley, Tsavo East National Park, Tsavo West National Park, Vihiga, Webuye, Western Kenya.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13 ℃ (55.4 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 15.7. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Kenia reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Kenya (5199 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Kenia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in januari is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4. De gemiddelde regenval is 62.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in februari is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.9. De gemiddelde regenval is 57.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in maart is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.8. De gemiddelde regenval is 93.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in april is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.25 ℃ (73.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 15.7. De gemiddelde regenval is 218.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in mei is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.25 ℃ (73.85 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.35 ℃ (72.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.7. De gemiddelde regenval is 174.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in juni is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.35 ℃ (72.23 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.1. De gemiddelde regenval is 34.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in juli is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3. De gemiddelde regenval is 17.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in augustus is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 4.1. De gemiddelde regenval is 23 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in september is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.9. De gemiddelde regenval is 28.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in oktober is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.9. De gemiddelde regenval is 56.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in november is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.25 ℃ (75.65 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 15. De gemiddelde regenval is 156.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Kenia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Kenia in december is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.8 ℃ (74.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.9. De gemiddelde regenval is 99.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Kenia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Nairobitemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 99.6mmregenachtige dagen: 7.9
Nakurutemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laagste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)regenval: 44.4mmregenachtige dagen: 6
Lodwartemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.7 ℃ (96.26 ℉)laagste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)regenval: 11.9mmregenachtige dagen: 1
Mombasatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)regenval: 74.4mmregenachtige dagen: 7
Eldorettemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.4 ℃ (75.92 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 43.1mmregenachtige dagen: 4.1
Kisumutemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)regenval: 103.5mmregenachtige dagen: 9.2
Embutemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.7 ℃ (81.86 ℉)laagste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)regenval: 45.6mmregenachtige dagen: 4.9
Garissatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.5 ℃ (92.3 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 77.7mmregenachtige dagen: 4.9
Lamutemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 27.7mmregenachtige dagen: 3
Makindutemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)regenval: 112.2mmregenachtige dagen: 8
Malinditemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)regenval: 35.4mmregenachtige dagen: 3
Marsabittemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 46.9mmregenachtige dagen: 6.1
Voitemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)regenval: 118mmregenachtige dagen: 8.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.