Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Laos

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Laos? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Laos

Hvilket vær kan du forvente i Laos

Laos klima er tropisk monsun. Regntiden er fra mai til november, tørr sesong er fra desember til april. Sterkere regner er vanligvis i Bolovens platået i Champasak-provinsen, mye mindre nedbør er i Luang Prabang-provinsen. Temperaturen i fjellene er betydelig lavere enn i lavlandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ban Nahin, Ban Nakasang, Bokeo Nature Reserve, Bolaven Plateau, Central Laos, Champasak, Don Det, Don Khon, Don Khong, Houay Xai, Luang Namtha, Luang Prabang, Muang Khua, Muang Long, Muang Ngeun, Muang Ngoi Neua, Muang Sing, Muang Xay, Nong Khiaw, Northern Laos, Oudomxai, Pak Lay, Pakbeng, Paksan, Pakse, Paksong, Phongsali, Phonsavan, Phou Khao Khouay National Protected Area, Plain of Jars, Sam Neua, Saravan, Savannakhet, Sayabouly, Si Phan Don, Southern Laos, Tadlo, Tha Khaek, Vang Vieng, Vieng Phoukha, Vieng Xai, Vientiane, Xieng Kok.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 34.4 ℃ (93.92 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 20.6. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Laos, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Phu Bia (2817 m) og det laveste punktet er Mekong River (70 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Laos. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Laos i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Januar er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:10 og i slutten av måneden 11:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Laos i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Februar er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.8 ℃ (65.84 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:20 (timer og minutter), i midten av måneden 11:33 og i slutten av måneden 11:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Laos i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Mars er 33.6 ℃ (92.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Laos i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i April er 34.4 ℃ (93.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.55 ℃ (92.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Laos i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Mai er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.4 ℃ (77.72 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.55 ℃ (92.39 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 243.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:58 og i slutten av måneden 13:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Laos i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Juni er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.7 ℃ (76.46 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 17.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 278.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:07 (timer og minutter), i midten av måneden 13:11 og i slutten av måneden 13:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Laos i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Juli er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.9 ℃ (87.62 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 19.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 278.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:11 (timer og minutter), i midten av måneden 13:06 og i slutten av måneden 12:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Laos i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i August er 30.3 ℃ (86.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.9 ℃ (87.62 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 20.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 332.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 12:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Laos i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i September er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.1 ℃ (75.38 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 17.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 295.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:32 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Laos i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Oktober er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Laos i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i November er 29.4 ℃ (84.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.5 ℃ (67.1 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.45 ℃ (86.81 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:33 (timer og minutter), i midten av måneden 11:20 og i slutten av måneden 11:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Laos i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Laos i Desember er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.05 ℃ (84.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:10 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Laos på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Vientianetemperatur: - høyeste temperatur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 2.5mmregnfulle dager: 1
Luangphrabangtemperatur: - høyeste temperatur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laveste temperatur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)nedbør: 12.7mmregnfulle dager: 1
Savannakhettemperatur: - høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 2.4mmregnfulle dager: 1
Paksetemperatur: - høyeste temperatur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laveste temperatur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)nedbør: 2mmregnfulle dager: 1
Luangnamthatemperatur: - høyeste temperatur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laveste temperatur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)nedbør: 34.1mmregnfulle dager: 6.8
Xiengkhuangtemperatur: - høyeste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laveste temperatur: 8 ℃ (46.4 ℉)nedbør: 8.2mmregnfulle dager: 2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.