Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Laos

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Laos te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Laos

Welk weer te verwachten in Laos

Het klimaat van Laos is tropische moesson. Het regenseizoen is van mei tot november, het droge seizoen is van december tot april. Sterkere regenbuien komen meestal voor op het Bolovens-plateau in de provincie Champasak, en er is veel minder neerslag in de provincie Luang Prabang. De temperaturen in de bergen zijn aanzienlijk lager dan in laaglanden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ban Nahin, Ban Nakasang, Bokeo Nature Reserve, Bolaven Plateau, Central Laos, Champasak, Don Det, Don Khon, Don Khong, Houay Xai, Luang Namtha, Luang Prabang, Muang Khua, Muang Long, Muang Ngeun, Muang Ngoi Neua, Muang Sing, Muang Xay, Nong Khiaw, Northern Laos, Oudomxai, Pak Lay, Pakbeng, Paksan, Pakse, Paksong, Phongsali, Phonsavan, Phou Khao Khouay National Protected Area, Plain of Jars, Sam Neua, Saravan, Savannakhet, Sayabouly, Si Phan Don, Southern Laos, Tadlo, Tha Khaek, Vang Vieng, Vieng Phoukha, Vieng Xai, Vientiane, Xieng Kok.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 20.6. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Laos reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Phu Bia (2817 m) en het laagste punt is Mekong River (70 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Laos te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in januari is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 7.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:10 en aan het einde van de maand 11:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in februari is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2. De gemiddelde regenval is 13.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:33 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in maart is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4. De gemiddelde regenval is 33.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in april is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.8. De gemiddelde regenval is 86.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in mei is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.55 ℃ (92.39 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 14.8. De gemiddelde regenval is 243.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:58 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in juni is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.8. De gemiddelde regenval is 278.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 13:11 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in juli is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 19.9. De gemiddelde regenval is 278.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 13:06 en aan het einde van de maand 12:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in augustus is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 20.6. De gemiddelde regenval is 332.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in september is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 17.2. De gemiddelde regenval is 295.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in oktober is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.1. De gemiddelde regenval is 78.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in november is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 2. De gemiddelde regenval is 11.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:33 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Laos in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Laos in december is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 1. De gemiddelde regenval is 2.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:10 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Laos kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Vientianetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 2.5mmregenachtige dagen: 1
Luangphrabangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)regenval: 12.7mmregenachtige dagen: 1
Savannakhettemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 2.4mmregenachtige dagen: 1
Paksetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)regenval: 2mmregenachtige dagen: 1
Luangnamthatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laagste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)regenval: 34.1mmregenachtige dagen: 6.8
Xiengkhuangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laagste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)regenval: 8.2mmregenachtige dagen: 2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.