Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Liberia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Liberia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Liberia

Welk weer te verwachten in Liberia

Het klimaat van Liberia is tropisch. Je kunt significante neerslag verwachten tijdens het regenseizoen van mei tot oktober, en soms harde stoffige wind in de andere maanden van het jaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Buchanan, Central Liberia, Harper, Monrovia, Northern Liberia, Paynesville, Robertsport, Sapo National Park, Southern Liberia.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is september, het gemiddelde aantal regendagen is 21.2. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Liberia reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Wuteve (1447 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Liberia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in januari is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 1. De gemiddelde regenval is 9.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:47.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in februari is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.1. De gemiddelde regenval is 45.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:58.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in maart is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.85 ℃ (89.33 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.9. De gemiddelde regenval is 111.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:11.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in april is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.9. De gemiddelde regenval is 157.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:23.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in mei is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 14. De gemiddelde regenval is 170.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:32.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in juni is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.8. De gemiddelde regenval is 194.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 12:34.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in juli is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.4. De gemiddelde regenval is 223.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:28.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in augustus is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 21.1. De gemiddelde regenval is 291.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:17.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in september is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 21.2. De gemiddelde regenval is 320.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:04.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in oktober is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16.9. De gemiddelde regenval is 190.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 11:52.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in november is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.9. De gemiddelde regenval is 78.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:43.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Liberia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liberia in december is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 2. De gemiddelde regenval is 23.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:40.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.