Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Malawi

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Malawi? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Malawi

Hvilket vær kan du forvente i Malawi

Malawis klima er tropisk og subtropisk. Regnperioden er fra november til mai, tørr sesong er fra mai til november. Du kan forvente liten eller ingen nedbør gjennom hele landet i tørrperioden. Du kan også forvente varmt vær fra september til april.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Blantyre, Cape Maclear, Central Malawi, Chikwawa, Chintheche, Chisumulu Island, Chitimba, Karonga, Lake Malawi National Park, Likoma Island, Lilongwe, Livingstonia, Liwonde National Park, Majete Wildlife Reserve, Mangochi, Monkey Bay, Mount Mulanje, Mua, Mzuzu, Nkhata Bay, Nkhotakota, Northern Malawi, Ntchisi Forest Reserve, Nyika National Park, Southern Malawi, Zomba.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Oktober, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 15.1 ℃ (59.18 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 24 ℃ (75.2 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 9.1 ℃ (48.38 ℉).

Når du reiser til noen steder i Malawi, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Sapitwa (Mount Mlanje) (3002 m) og det laveste punktet er junction of the Shire River and international boundary with Mozambique (37 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Malawi. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Januar er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 223.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:51 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Februar er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 199.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Mars er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 150.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Malawi i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i April er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.2 ℃ (59.36 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Mai er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 10.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Juni er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9 ℃ (48.2 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.7 ℃ (78.26 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 11:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Juli er 24 ℃ (75.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.1 ℃ (48.38 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.45 ℃ (76.01 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.15 ℃ (77.27 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:22 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Malawi i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i August er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.8 ℃ (49.64 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.15 ℃ (77.27 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Malawi i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i September er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.6 ℃ (54.68 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Oktober er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Malawi i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i November er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.65 ℃ (87.17 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Malawi i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Malawi i Desember er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.1 ℃ (84.38 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 203.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:51 (timer og minutter), i midten av måneden 12:56 og i slutten av måneden 12:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Malawi på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Chitipatemperatur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)høyeste temperatur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laveste temperatur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)nedbør: 220.3mmregnfulle dager: -
Karongatemperatur: 27 ℃ (80.6 ℉)høyeste temperatur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laveste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)nedbør: 149.9mmregnfulle dager: -
Mzimbatemperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)nedbør: 206.1mmregnfulle dager: -
Nkhata Baytemperatur: 25 ℃ (77 ℉)høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)nedbør: 241.6mmregnfulle dager: -
Chitedzetemperatur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)nedbør: 203.9mmregnfulle dager: -
Nkhota Kotatemperatur: 25.6 ℃ (78.08 ℉)høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 277.5mmregnfulle dager: -
Salimatemperatur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)høyeste temperatur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 244.8mmregnfulle dager: -
Dedzatemperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)høyeste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)laveste temperatur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)nedbør: 230.1mmregnfulle dager: -
Chilekatemperatur: 25 ℃ (77 ℉)høyeste temperatur: 30 ℃ (86 ℉)laveste temperatur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)nedbør: 180mmregnfulle dager: -
Mangochitemperatur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 167.9mmregnfulle dager: -
Mimosatemperatur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)høyeste temperatur: 30 ℃ (86 ℉)laveste temperatur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)nedbør: 289.1mmregnfulle dager: -
Bvumbwetemperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)høyeste temperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laveste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)nedbør: 214.2mmregnfulle dager: -
Thyolotemperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)høyeste temperatur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laveste temperatur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)nedbør: 246.8mmregnfulle dager: -
Makangatemperatur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)høyeste temperatur: 35.5 ℃ (95.9 ℉)laveste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)nedbør: 165.6mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.