Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Malawi

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Malawi te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Malawi

Welk weer te verwachten in Malawi

Het klimaat van Malawi is tropisch en subtropisch. Regenseizoen is van november tot mei, droog seizoen is van mei tot november. U kunt tijdens het droge seizoen weinig of geen regenval verwachten in een groot deel van het land. Je kunt ook warm weer verwachten van september tot april.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Blantyre, Cape Maclear, Central Malawi, Chikwawa, Chintheche, Chisumulu Island, Chitimba, Karonga, Lake Malawi National Park, Likoma Island, Lilongwe, Livingstonia, Liwonde National Park, Majete Wildlife Reserve, Mangochi, Monkey Bay, Mount Mulanje, Mua, Mzuzu, Nkhata Bay, Nkhotakota, Northern Malawi, Ntchisi Forest Reserve, Nyika National Park, Southern Malawi, Zomba.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is oktober, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.1 ℃ (48.38 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Malawi reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Sapitwa (Mount Mlanje) (3002 m) en het laagste punt is junction of the Shire River and international boundary with Mozambique (37 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Malawi te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in januari is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde regenval is 223.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in februari is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde regenval is 199.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in maart is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). De gemiddelde regenval is 150.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in april is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). De gemiddelde regenval is 48.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in mei is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde regenval is 10.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in juni is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). De gemiddelde regenval is 2.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in juli is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). De gemiddelde regenval is 1.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:22 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in augustus is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.15 ℃ (77.27 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde regenval is 0.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in september is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde regenval is 1.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in oktober is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). De gemiddelde regenval is 11.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in november is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde regenval is 82.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Malawi in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Malawi in december is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). De gemiddelde regenval is 203.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:56 en aan het einde van de maand 12:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Malawi kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Chitipatemperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)hoogste temperatuur: 27.5 ℃ (81.5 ℉)laagste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)regenval: 220.3mmregenachtige dagen: -
Karongatemperatuur: 27 ℃ (80.6 ℉)hoogste temperatuur: 31.3 ℃ (88.34 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 149.9mmregenachtige dagen: -
Mzimbatemperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 17.2 ℃ (62.96 ℉)regenval: 206.1mmregenachtige dagen: -
Nkhata Baytemperatuur: 25 ℃ (77 ℉)hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)regenval: 241.6mmregenachtige dagen: -
Chitedzetemperatuur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)regenval: 203.9mmregenachtige dagen: -
Nkhota Kotatemperatuur: 25.6 ℃ (78.08 ℉)hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 277.5mmregenachtige dagen: -
Salimatemperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 244.8mmregenachtige dagen: -
Dedzatemperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)hoogste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)laagste temperatuur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)regenval: 230.1mmregenachtige dagen: -
Chilekatemperatuur: 25 ℃ (77 ℉)hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)regenval: 180mmregenachtige dagen: -
Mangochitemperatuur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 167.9mmregenachtige dagen: -
Mimosatemperatuur: 24.2 ℃ (75.56 ℉)hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)regenval: 289.1mmregenachtige dagen: -
Bvumbwetemperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)regenval: 214.2mmregenachtige dagen: -
Thyolotemperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)regenval: 246.8mmregenachtige dagen: -
Makangatemperatuur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)hoogste temperatuur: 35.5 ℃ (95.9 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 165.6mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.