Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Manitoba

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Manitoba te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Canada - Manitoba

Welk weer te verwachten in Manitoba

Manitoba maakt deel uit van Canada. Canada is een enorm land, dus het klimaat hier varieert van gematigd in het zuiden tot subarctisch en arctisch in het noorden. De winters zijn soms moeilijk, vooral in het binnenland, waar het klimaat continentaal is. Je kunt op sommige plaatsen sneeuw verwachten gedurende vijf maanden van het jaar. Zuidelijke kustgebieden van Canada hebben een gematigd klimaat, met milde en regenachtige winters en vrij warme zomers.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Beaudry Provincial Park, Beausejour, Brandon, Central Plains, Churchill, Dauphin, Eastern Manitoba, Emerson, Falcon Lake, Flin Flon, Gimli, Grand Beach Provincial Park, Interlake, Kwasitchewan Falls, Morden, North of 53, Notre Dame de Lourdes, Parkland, Pembina Valley, Pinawa, Pisew Falls Provincial Park, Portage la Prairie, Riding Mountain National Park, Selkirk, Steinbach, The Pas, Thompson, Western Manitoba, Winkler, Winnipeg, Île des Chênes.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Winnipeg en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.3 ℃ (54.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -12.2 ℃ (10.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -23 ℃ (-9.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 12.7. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 7.3.

Wanneer u rond Manitoba reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Canada Mount Logan (5959 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Manitoba te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in januari is -12.2 ℃ (10.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -23 ℃ (-9.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.9 ℃ (12.38 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.2 ℃ (13.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.9. De gemiddelde regenval is 19.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:09 (uren en minuten), in midden in de maand 8:34 en aan het einde van de maand 9:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in februari is -8.2 ℃ (17.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -18.3 ℃ (-0.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.2 ℃ (13.64 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.55 ℃ (23.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.3. De gemiddelde regenval is 15.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:04 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in maart is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.9 ℃ (12.38 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.55 ℃ (23.81 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.85 ℃ (40.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.2. De gemiddelde regenval is 21 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in april is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.2 ℃ (28.04 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.85 ℃ (40.73 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.3. De gemiddelde regenval is 32.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 13:45 en aan het einde van de maand 14:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in mei is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.6. De gemiddelde regenval is 59.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:37 (uren en minuten), in midden in de maand 15:24 en aan het einde van de maand 15:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in juni is 23.4 ℃ (74.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.7. De gemiddelde regenval is 91.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:59 (uren en minuten), in midden in de maand 16:19 en aan het einde van de maand 16:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in juli is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.45 ℃ (76.01 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.4. De gemiddelde regenval is 70.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:18 (uren en minuten), in midden in de maand 15:57 en aan het einde van de maand 15:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in augustus is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.3. De gemiddelde regenval is 74.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:21 (uren en minuten), in midden in de maand 14:35 en aan het einde van de maand 13:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in september is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.9. De gemiddelde regenval is 52.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:44 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in oktober is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.1 ℃ (31.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.5. De gemiddelde regenval is 35.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 10:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in november is -0.7 ℃ (30.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.4 ℃ (15.08 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.15 ℃ (22.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.1. De gemiddelde regenval is 24.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:05 (uren en minuten), in midden in de maand 9:16 en aan het einde van de maand 8:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Manitoba in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Manitoba in december is -9.6 ℃ (14.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -19.1 ℃ (-2.38 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -5.15 ℃ (22.73 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -10.9 ℃ (12.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.8. De gemiddelde regenval is 18.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:35 (uren en minuten), in midden in de maand 8:10 en aan het einde van de maand 8:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest