Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Montana

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Montana? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - USA - Montana

Hvilket vær kan du forvente i Montana

Montana er en del av USA. Klimaet i USA er svært variert, da USA er et stort land. Klimaet er for det meste temperert, men tropisk i Hawaii og Florida, og arktisk i Alaska. Dette er ikke alt. Klimaet er halvtørket i de store sletter vest for Mississippi-elven, og tørker i det store bassenget i sørvest. Du kan forvente lave vintertemperaturer i nordvest, men noen ganger modereres de i januar og februar med varme vind. Vintre i sør er varmere. Don? glem at temperaturene vanligvis er betydelig lavere i fjellene.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Anaconda, Babb, Belgrade, Big Sky, Big Timber, Billings, Bozeman, Browning, Butte, Colstrip, Columbia Falls, Cooke City, Crow Agency, Custer Country, Cut Bank, Deer Lodge, Dillon, East Glacier, Essex, Forsyth, Fort Peck, Gardiner, Glacier National Park, Glendive, Gold West Country, Great Falls, Havre, Helena, Hungry Horse, Huntley, Kalispell, Laurel, Lewistown, Libby, Livingston, Malta, Miles City, Missoula, Missouri River Country, Nevada City, Northwestern Montana, Plentywood, Polebridge, Polson, Ravalli, Red Lodge, Russell Country, Scobey, Shelby, Sidney, St. Mary, Sun River, Superior, Sweetgrass, Thompson Falls, Three Forks, Troy, Upper Missouri River Breaks National Monument, Virginia City, West Glacier, West Yellowstone, Whitefish, Yellowstone Country.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Billings Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.7 ℃ (56.66 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -9 ℃ (15.8 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.8. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.1.

Når du reiser rundt Montana, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i USA er Denali (Mount McKinley) (6190 m) og det laveste punktet er Death Valley (-86 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Montana. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Montana i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Januar er 5 ℃ (41 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.8 ℃ (16.16 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.55 ℃ (40.19 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.3 ℃ (43.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:43 (timer og minutter), i midten av måneden 9:04 og i slutten av måneden 9:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Montana i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Februar er 7.6 ℃ (45.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7 ℃ (19.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.3 ℃ (43.34 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10 ℃ (50 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:38 (timer og minutter), i midten av måneden 10:20 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Montana i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Mars er 12.4 ℃ (54.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.3 ℃ (26.06 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10 ℃ (50 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.85 ℃ (58.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:07 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Montana i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i April er 17.3 ℃ (63.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.3 ℃ (34.34 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.85 ℃ (58.73 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.2 ℃ (68.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:44 (timer og minutter), i midten av måneden 13:32 og i slutten av måneden 14:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Montana i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Mai er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.2 ℃ (43.16 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.2 ℃ (68.36 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:16 (timer og minutter), i midten av måneden 14:55 og i slutten av måneden 15:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Montana i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Juni er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.6 ℃ (51.08 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.95 ℃ (76.91 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.15 ℃ (84.47 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:25 (timer og minutter), i midten av måneden 15:41 og i slutten av måneden 15:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Montana i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Juli er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.15 ℃ (84.47 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:41 (timer og minutter), i midten av måneden 15:24 og i slutten av måneden 14:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Montana i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i August er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 4.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:53 (timer og minutter), i midten av måneden 14:14 og i slutten av måneden 13:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Montana i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i September er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.15 ℃ (71.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Montana i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Oktober er 18.3 ℃ (64.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.8 ℃ (35.24 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.15 ℃ (71.87 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.2 ℃ (57.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:07 og i slutten av måneden 10:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Montana i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i November er 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.1 ℃ (24.62 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.2 ℃ (57.56 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.1 ℃ (44.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:21 (timer og minutter), i midten av måneden 9:39 og i slutten av måneden 9:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Montana i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Montana i Desember er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9 ℃ (15.8 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.1 ℃ (44.78 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.55 ℃ (40.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:05 (timer og minutter), i midten av måneden 8:44 og i slutten av måneden 8:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Montana på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Billingstemperatur: - høyeste temperatur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)laveste temperatur: -9 ℃ (15.8 ℉)nedbør: 13.6mmregnfulle dager: 4.5
Great Fallstemperatur: - høyeste temperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)laveste temperatur: -9.4 ℃ (15.08 ℉)nedbør: 13.9mmregnfulle dager: 7.6
Helenatemperatur: - høyeste temperatur: 0 ℃ (32 ℉)laveste temperatur: -10.9 ℃ (12.38 ℉)nedbør: 10.3mmregnfulle dager: 6.5
Bozemantemperatur: - høyeste temperatur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)laveste temperatur: -10.6 ℃ (12.92 ℉)nedbør: 23.1mmregnfulle dager: 9.8
Buttetemperatur: - høyeste temperatur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)laveste temperatur: -14.8 ℃ (5.36 ℉)nedbør: 13.1mmregnfulle dager: 7.6
Missoulatemperatur: - høyeste temperatur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)laveste temperatur: -7.8 ℃ (17.96 ℉)nedbør: 34.4mmregnfulle dager: 13.8
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest