Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Mosambik

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Mosambik? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Mosambik

Hvilket vær kan du forvente i Mosambik

Klimaet i Mosambik er tropisk og subtropisk. Det er to sesonger, en våt sesong fra oktober til mars, og en tørr sesong fra april til september. Rains, når de kommer, er vanligvis oftere og sterkere langs kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bazaruto National Sea Park, Beira, Caia, Central Mozambique, Chimoio, Chinde, Cuamba, Diving in Mozambique, Gorongosa National Park, Ibo, Ilha de Mozambique, Inhambane, Inhassoro, Lichinga, Mandimba, Maputo, Matemo, Medjumbe, Morrungulo, Mutarara, Nampula, Northern Mozambique, Pemba, Ponta d'Ouro, Quelimane, Santa Carolina, Songo, Southern Mozambique, Tete, Tofo Beach, Vila Ulongwe, Vilanculos, Xai Xai.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.8 ℃ (58.64 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.8.

Når du reiser til noen steder i Mosambik, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Monte Binga (2436 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Mosambik. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Januar er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 170.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:43 (timer og minutter), i midten av måneden 13:34 og i slutten av måneden 13:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Februar er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 132.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:18 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Mars er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 103.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i April er 27.8 ℃ (82.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.7 ℃ (67.46 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Mai er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 2.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 32.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 10:51 og i slutten av måneden 10:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Juni er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 2.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:38 (timer og minutter), i midten av måneden 10:31 og i slutten av måneden 10:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Juli er 24.3 ℃ (75.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.8 ℃ (58.64 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 1.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:31 (timer og minutter), i midten av måneden 10:38 og i slutten av måneden 10:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i August er 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.9 ℃ (60.62 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 2.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:51 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 11:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i September er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:29 (timer og minutter), i midten av måneden 11:51 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Oktober er 26.2 ℃ (79.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i November er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.8 ℃ (80.24 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 81 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:58 (timer og minutter), i midten av måneden 13:18 og i slutten av måneden 13:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Mosambik i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Mosambik i Desember er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 86.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:34 (timer og minutter), i midten av måneden 13:43 og i slutten av måneden 13:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Mosambik på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Lichingatemperatur: - høyeste temperatur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)laveste temperatur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)nedbør: 239.5mmregnfulle dager: 17.4
Pembatemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)nedbør: 124.3mmregnfulle dager: 8.6
Nampulatemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 185.7mmregnfulle dager: 11.2
Quelimanetemperatur: - høyeste temperatur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laveste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)nedbør: 214.5mmregnfulle dager: 10.5
Tetetemperatur: - høyeste temperatur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laveste temperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)nedbør: 138.6mmregnfulle dager: 9.4
Beiratemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)nedbør: 227.5mmregnfulle dager: 10
Chimoiotemperatur: - høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)nedbør: 203.7mmregnfulle dager: 11.2
Inhambanetemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)nedbør: 140.8mmregnfulle dager: 4.8
Xai Xaitemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)nedbør: 123mmregnfulle dager: 8.8
Maputotemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)nedbør: 86.9mmregnfulle dager: 7.7
Vilanculostemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 23 ℃ (73.4 ℉)nedbør: 138.1mmregnfulle dager: 8.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.