Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Mozambique

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Mozambique te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Mozambique

Welk weer te verwachten in Mozambique

Het klimaat van Mozambique is tropisch en subtropisch. Er zijn twee seizoenen, een nat seizoen van oktober tot maart en een droog seizoen van april tot september. Regens, wanneer ze komen, zijn meestal vaker en sterker langs de kust.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bazaruto National Sea Park, Beira, Caia, Central Mozambique, Chimoio, Chinde, Cuamba, Diving in Mozambique, Gorongosa National Park, Ibo, Ilha de Mozambique, Inhambane, Inhassoro, Lichinga, Mandimba, Maputo, Matemo, Medjumbe, Morrungulo, Mutarara, Nampula, Northern Mozambique, Pemba, Ponta d'Ouro, Quelimane, Santa Carolina, Songo, Southern Mozambique, Tete, Tofo Beach, Vila Ulongwe, Vilanculos, Xai Xai.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 8. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Mozambique reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Monte Binga (2436 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Mozambique te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in januari is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8. De gemiddelde regenval is 170.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:43 (uren en minuten), in midden in de maand 13:34 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in februari is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.7. De gemiddelde regenval is 132.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in maart is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.1. De gemiddelde regenval is 103.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in april is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4.5. De gemiddelde regenval is 56.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in mei is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 2.8. De gemiddelde regenval is 32.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 10:51 en aan het einde van de maand 10:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in juni is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2.4. De gemiddelde regenval is 17.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:38 (uren en minuten), in midden in de maand 10:31 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in juli is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1.8. De gemiddelde regenval is 19.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 10:38 en aan het einde van de maand 10:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in augustus is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.2. De gemiddelde regenval is 15.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:51 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in september is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.2. De gemiddelde regenval is 43.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in oktober is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.5. De gemiddelde regenval is 55.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in november is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8. De gemiddelde regenval is 81 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 13:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Mozambique in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mozambique in december is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.7. De gemiddelde regenval is 86.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:34 (uren en minuten), in midden in de maand 13:43 en aan het einde van de maand 13:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Mozambique kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Lichingatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)laagste temperatuur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)regenval: 239.5mmregenachtige dagen: 17.4
Pembatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)regenval: 124.3mmregenachtige dagen: 8.6
Nampulatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 185.7mmregenachtige dagen: 11.2
Quelimanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.3 ℃ (91.94 ℉)laagste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)regenval: 214.5mmregenachtige dagen: 10.5
Tetetemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 138.6mmregenachtige dagen: 9.4
Beiratemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)regenval: 227.5mmregenachtige dagen: 10
Chimoiotemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 203.7mmregenachtige dagen: 11.2
Inhambanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 140.8mmregenachtige dagen: 4.8
Xai Xaitemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)regenval: 123mmregenachtige dagen: 8.8
Maputotemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)regenval: 86.9mmregenachtige dagen: 7.7
Vilanculostemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)regenval: 138.1mmregenachtige dagen: 8.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.