Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Namibia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Namibia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Namibia

Hvilket vær kan du forvente i Namibia

Klimatet i Namibia er varmt og tørt. Regnfall er sjelden og uberegnelig. Du kan forvente solfylt vær der, da Namibia har mer enn 300 soldager per år. Vinteren er fra juni til august, og det er vanligvis tørr. To regnfulle sesonger kommer om sommeren: en fra september til november, en fra februar til april.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aus, Caprivi, Central Namibia, Etosha National Park, Fish River Canyon Park, Gobabis, Grootfontein, Kaokoland, Karasburg, Katima Mulilo, Keetmanshoop, Lüderitz, Namib Naukluft National Park, Nkasa Lupala National Park, Northern Namibia, Opuwo, Oranjemund, Oshakati, Otjiwarongo, Outjo, Rehoboth, Rundu, Skeleton Coast National Park, Sossusvlei, Southern Namibia, Spitzkoppe, Swakopmund, Tsumeb, Tsumkwe, Walvis Bay, Waterberg Plateau Park, Windhoek.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7 ℃ (44.6 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.4. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.1.

Når du reiser til noen steder i Namibia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Konigstein on Brandberg (2573 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Namibia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Januar er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.6 ℃ (63.68 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 87.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:20 og i slutten av måneden 13:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Februar er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 12.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 12:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Mars er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.25 ℃ (82.85 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 69.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:32 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 11:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Namibia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i April er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:53 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Mai er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.9 ℃ (49.82 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.7 ℃ (76.46 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 1.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:17 (timer og minutter), i midten av måneden 11:02 og i slutten av måneden 10:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Juni er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7 ℃ (44.6 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:46 og i slutten av måneden 10:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Juli er 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.2 ℃ (44.96 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:46 (timer og minutter), i midten av måneden 10:52 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Namibia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i August er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Namibia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i September er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.7 ℃ (54.86 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:53 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Oktober er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.3 ℃ (82.94 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Namibia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i November er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.85 ℃ (85.73 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.4 ℃ (88.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:50 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 13:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Namibia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Namibia i Desember er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.1 ℃ (62.78 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.4 ℃ (88.52 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 31.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:20 (timer og minutter), i midten av måneden 13:28 og i slutten av måneden 13:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest