Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nieuw-Caledonië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nieuw-Caledonië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Nieuw-Caledonië

Welk weer te verwachten in Nieuw-Caledonië

Het klimaat van Nieuw-Caledonië is tropisch, maar het wordt gemodificeerd door zuidoostelijke winden. U kunt hier warm en vochtig weer verwachten. Er zijn soms cyclonen, meestal van november tot maart. Het noordelijke deel is warmer en regenachtiger dan het zuidelijke deel.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bourail, Chesterfield Islands, Grande Terre, Isle of Pines, La Foa, Loyalty Islands, Nouméa.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 17.5. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 9.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nieuw-Caledonië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Panie (1628 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nieuw-Caledonië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in januari is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 14.4. De gemiddelde regenval is 112.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in februari is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.1. De gemiddelde regenval is 121.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in maart is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 16.9. De gemiddelde regenval is 134.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in april is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 15.1. De gemiddelde regenval is 113.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in mei is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 17. De gemiddelde regenval is 89.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:17 (uren en minuten), in midden in de maand 11:03 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in juni is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.5. De gemiddelde regenval is 128.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in juli is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.1. De gemiddelde regenval is 71.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in augustus is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.3. De gemiddelde regenval is 71.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in september is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.35 ℃ (74.03 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.6. De gemiddelde regenval is 38.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in oktober is 25.3 ℃ (77.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.3. De gemiddelde regenval is 54.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in november is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.5. De gemiddelde regenval is 63.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 13:06 en aan het einde van de maand 13:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nieuw-Caledonië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nieuw-Caledonië in december is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.2. De gemiddelde regenval is 72.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:20 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nieuw-Caledonië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Ouanahamtemperatuur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)regenval: 167mmregenachtige dagen: -
La Tontoutatemperatuur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)hoogste temperatuur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laagste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)regenval: 68.9mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.