Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nigeria

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nigeria? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Nigeria

Hvilket vær kan du forvente i Nigeria

Klimaet i Nigeria er variert. Det er ekvatorial i sør, tropisk i sentrum, og tørre i nord. I sør er klimaet påvirket av monsoons. Temperaturen endres ikke mye der i løpet av året. I sør kan du forvente ganske mye nedbør med to regn sesonger: fra mars til juli og fra september til oktober. I den sentrale delen av Nigeria er den tørre sesongen fra desember til mars.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abuja, Agbarho, Badagry, Bauchi, Benin City, Calabar, Central Nigeria, Eastern Nigeria, Enugu, Ibadan, Ikotun, Jos, Kaduna, Kano, Lagos, Maiduguri, Nnewi, Northeastern Nigeria, Northern Nigeria, Oguname, Osogbo, Port Harcourt, Southeast Nigeria, Southwest Nigeria, Warri, Yankari National Park, Yelwa.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 37.8 ℃ (100.04 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18 ℃ (64.4 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16.3. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.1.

Når du reiser til noen steder i Nigeria, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Chappal Waddi (2419 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nigeria. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Januar er 34.6 ℃ (94.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.2 ℃ (68.36 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.3 ℃ (93.74 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.55 ℃ (95.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:39 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Februar er 36.5 ℃ (97.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26 ℃ (78.8 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.55 ℃ (95.99 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.15 ℃ (98.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 0.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Mars er 37.8 ℃ (100.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.1 ℃ (77.18 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.15 ℃ (98.87 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.95 ℃ (98.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 1.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i April er 36.1 ℃ (96.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.95 ℃ (98.51 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.25 ℃ (93.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Mai er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.3 ℃ (66.74 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.25 ℃ (93.65 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 135.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:26 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Juni er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.8 ℃ (65.84 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 12.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 162.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Juli er 29.7 ℃ (85.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 221.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i August er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 262.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i September er 29.6 ℃ (85.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 249.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Oktober er 32.9 ℃ (91.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.25 ℃ (88.25 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 105.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i November er 35.1 ℃ (95.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34 ℃ (93.2 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.55 ℃ (94.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 0.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nigeria i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nigeria i Desember er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.55 ℃ (94.19 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.3 ℃ (93.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:39 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Nigeria på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Lagostemperatur: - høyeste temperatur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 18.7mmregnfulle dager: 1.4
Abujatemperatur: - høyeste temperatur: 34 ℃ (93.2 ℉)laveste temperatur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)nedbør: 1.2mmregnfulle dager: 0.1
Port Harcourttemperatur: - høyeste temperatur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laveste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)nedbør: 26mmregnfulle dager: 2.1
Kanotemperatur: - høyeste temperatur: 30 ℃ (86 ℉)laveste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Sokototemperatur: - høyeste temperatur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laveste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Yolatemperatur: - høyeste temperatur: 35.2 ℃ (95.36 ℉)laveste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.