Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nigeria

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nigeria te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Nigeria

Welk weer te verwachten in Nigeria

Het klimaat in Nigeria is gevarieerd. Het is equatoriaal in het zuiden, tropisch in het midden en droog in het noorden. In het zuiden wordt het klimaat beïnvloed door de moessons. De temperatuur verandert daar niet veel gedurende het jaar. In het zuiden kun je behoorlijk veel regen verwachten met twee regenseizoenen: van maart tot juli en van september tot oktober. In het centrale deel van Nigeria is het droge seizoen van december tot maart.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abuja, Agbarho, Badagry, Bauchi, Benin City, Calabar, Central Nigeria, Eastern Nigeria, Enugu, Ibadan, Ikotun, Jos, Kaduna, Kano, Lagos, Maiduguri, Nnewi, Northeastern Nigeria, Northern Nigeria, Oguname, Osogbo, Port Harcourt, Southeast Nigeria, Southwest Nigeria, Warri, Yankari National Park, Yelwa.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 37.8 ℃ (100.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 16.3. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nigeria reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Chappal Waddi (2419 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nigeria te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in januari is 34.6 ℃ (94.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.3 ℃ (93.74 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.55 ℃ (95.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.1. De gemiddelde regenval is 1.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:39 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in februari is 36.5 ℃ (97.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.55 ℃ (95.99 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.15 ℃ (98.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0.2. De gemiddelde regenval is 5.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in maart is 37.8 ℃ (100.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.15 ℃ (98.87 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.95 ℃ (98.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1.3. De gemiddelde regenval is 11.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in april is 36.1 ℃ (96.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.95 ℃ (98.51 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4.3. De gemiddelde regenval is 64.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in mei is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.25 ℃ (93.65 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.3. De gemiddelde regenval is 135.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in juni is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.4. De gemiddelde regenval is 162.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in juli is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 14.1. De gemiddelde regenval is 221.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in augustus is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.3. De gemiddelde regenval is 262.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in september is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.6. De gemiddelde regenval is 249.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in oktober is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.9. De gemiddelde regenval is 105.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in november is 35.1 ℃ (95.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34 ℃ (93.2 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.55 ℃ (94.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.3. De gemiddelde regenval is 3.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nigeria in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nigeria in december is 34 ℃ (93.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.55 ℃ (94.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.3 ℃ (93.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0.1. De gemiddelde regenval is 1.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nigeria kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Lagostemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 18.7mmregenachtige dagen: 1.4
Abujatemperatuur: - hoogste temperatuur: 34 ℃ (93.2 ℉)laagste temperatuur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)regenval: 1.2mmregenachtige dagen: 0.1
Port Harcourttemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)regenval: 26mmregenachtige dagen: 2.1
Kanotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30 ℃ (86 ℉)laagste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Sokototemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.7 ℃ (92.66 ℉)laagste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Yolatemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.2 ℃ (95.36 ℉)laagste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest