Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nord-Marianene

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nord-Marianene? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Nord-Marianene

Hvilket vær kan du forvente i Nord-Marianene

Klimaet i Nordmarianene er tropisk marine. Været er moderert av nordøstvind. Det er bare lite sesongvariasjoner av temperatur. Tørr sesong er fra desember til juni, regntiden er fra juli til oktober. Det kan være tyfoner i november.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Dive sites of Saipan, Garapan, Northern Islands Municipality, Rota, Saipan, Tinian.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er September, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 26 ℃ (78.8 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.2 ℃ (77.36 ℉).

Når du reiser til noen steder i Nord-Marianene, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er unnamed elevation on Agrihan (965 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nord-Marianene. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Januar er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 115.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:20 (timer og minutter), i midten av måneden 11:24 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Februar er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.6 ℃ (87.08 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 96.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Mars er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 75 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:52 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i April er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.9 ℃ (76.82 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31 ℃ (87.8 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:26 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Mai er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25 ℃ (77 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 152.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:44 og i slutten av måneden 12:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Juni er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.1 ℃ (78.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 164.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:51 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 12:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Juli er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.9 ℃ (78.62 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 268.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:51 og i slutten av måneden 12:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i August er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.9 ℃ (76.82 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 344.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:44 (timer og minutter), i midten av måneden 12:35 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i September er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26 ℃ (78.8 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 346 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Oktober er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.5 ℃ (77.9 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 304.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:52 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i November er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.3 ℃ (88.34 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 205 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 11:32 og i slutten av måneden 11:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nord-Marianene i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nord-Marianene i Desember er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 139.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:20 og i slutten av måneden 11:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.