Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Noordelijke Marianen

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Noordelijke Marianen te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Noordelijke Marianen

Welk weer te verwachten in Noordelijke Marianen

Het klimaat van de Noordelijke Marianen is tropische zee. Het weer wordt gematigd door noordoostelijke winden. Er zijn slechts weinig seizoensvariaties van temperatuur. Droge seizoen is van december tot juni, regenseizoen is van juli tot oktober. Er kunnen tyfoons zijn in november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Dive sites of Saipan, Garapan, Northern Islands Municipality, Rota, Saipan, Tinian.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26 ℃ (78.8 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.2 ℃ (77.36 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Noordelijke Marianen reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier unnamed elevation on Agrihan (965 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Noordelijke Marianen te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in januari is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde regenval is 115.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:24 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in februari is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). De gemiddelde regenval is 96.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in maart is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde regenval is 75 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in april is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde regenval is 101.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in mei is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). De gemiddelde regenval is 152.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in juni is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). De gemiddelde regenval is 164.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in juli is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). De gemiddelde regenval is 268.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:51 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in augustus is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde regenval is 344.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 12:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in september is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde regenval is 346 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:25 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in oktober is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde regenval is 304.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in november is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde regenval is 205 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Noordelijke Marianen in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noordelijke Marianen in december is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde regenval is 139.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.