Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i North Rhine-Westphalia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til North Rhine-Westphalia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Tyskland - North Rhine-Westphalia

Hvilket vær kan du forvente i North Rhine-Westphalia

North Rhine-Westphalia er en del av Tyskland. Tyskland er ganske stort land, så klimaet er variert. Klimaet i Tyskland er generelt temperert, det er marine i nord. Du kan forvente kjølige, noen ganger skyet og våte vintre og milde somre. Du vil nok forvente et varmere klima i sør, men ikke glem Alpene, som hindrer mye av den varmere middelhavsluften til å blåse opp i Sør-Tyskland. Været i Alpene er vanligvis kaldere enn i lavlandet, selvsagt. Og det er ofte veldig kaldt i toppene.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aachen, Bad Honnef, Bad Münstereifel, Bergisch Gladbach, Bergisches Land, Bielefeld, Bocholt, Bochum, Bonn, Brühl, Cologne, Cologne Lowland, Detmold, Dortmund, Duisburg, Dülmen, Düsseldorf, Eifel, Eifel National Park, Emmerich am Rhein, Essen, Gelsenkirchen, Gummersbach, Gütersloh, Hagen, Hamm, Hattingen, Iserlohn, Kleve, Krefeld, Königswinter, Leverkusen, Lower Rhine, Lübbecke, Lüdinghausen, Meerbusch, Meschede, Mettmann, Minden, Monschau, Mönchengladbach, Mülheim an der Ruhr, Münster, Münsterland, Neuss, Oberhausen, Paderborn, Remscheid, Rheine, Ruhr, Sankt Augustin, Siegburg, Siegen, Soest, Solingen, South Westphalia, Teutoburg Forest, Troisdorf, Winterberg, Wuppertal, Zülpich.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Essen Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.5 ℃ (72.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 13.6 ℃ (56.48 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 4.8 ℃ (40.64 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 0.4 ℃ (32.72 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 14. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.

Når du reiser rundt North Rhine-Westphalia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Tyskland er Zugspitze (2963 m) og det laveste punktet er Neuendorf bei Wilster (-3 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til North Rhine-Westphalia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Januar er 4.8 ℃ (40.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.4 ℃ (32.72 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.3 ℃ (41.54 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.3 ℃ (41.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 84.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 7:55 (timer og minutter), i midten av måneden 8:21 og i slutten av måneden 9:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Februar er 5.8 ℃ (42.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.5 ℃ (32.9 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.3 ℃ (41.54 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.55 ℃ (45.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 10.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:04 (timer og minutter), i midten av måneden 9:57 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Mars er 9.3 ℃ (48.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.1 ℃ (37.58 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.55 ℃ (45.59 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 13.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 12:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i April er 12.9 ℃ (55.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.3 ℃ (41.54 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.25 ℃ (59.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 13:51 og i slutten av måneden 14:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Mai er 17.6 ℃ (63.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.3 ℃ (48.74 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.25 ℃ (59.45 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:46 (timer og minutter), i midten av måneden 15:35 og i slutten av måneden 16:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Juni er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 95 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:14 (timer og minutter), i midten av måneden 16:34 og i slutten av måneden 16:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Juli er 22.2 ℃ (71.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.6 ℃ (56.48 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.35 ℃ (72.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 10.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 83 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:34 (timer og minutter), i midten av måneden 16:12 og i slutten av måneden 15:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i August er 22.5 ℃ (72.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.6 ℃ (56.48 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.35 ℃ (72.23 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 78.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:33 (timer og minutter), i midten av måneden 14:44 og i slutten av måneden 13:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i September er 18.3 ℃ (64.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.4 ℃ (68.72 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.1 ℃ (60.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:49 (timer og minutter), i midten av måneden 12:52 og i slutten av måneden 11:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Oktober er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.1 ℃ (60.98 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.05 ℃ (51.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:53 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 9:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i November er 8.2 ℃ (46.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.9 ℃ (39.02 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.05 ℃ (51.89 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7 ℃ (44.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 13.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 80.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:58 (timer og minutter), i midten av måneden 9:06 og i slutten av måneden 8:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i North Rhine-Westphalia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i North Rhine-Westphalia i Desember er 5.8 ℃ (42.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.8 ℃ (35.24 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7 ℃ (44.6 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.3 ℃ (41.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14. Den gjennomsnittlige nedbøren er 93.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:23 (timer og minutter), i midten av måneden 7:56 og i slutten av måneden 7:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.