Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nusa Tenggara

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nusa Tenggara? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Indonesia - Nusa Tenggara

Hvilket vær kan du forvente i Nusa Tenggara

Nusa Tenggara er en del av Indonesia. Klimaet i Indonesia er tropisk. Du kan forvente varmt og fuktig vær, men mer moderat vær i høylandet. Temperaturene forblir ganske konstante gjennom året, de er høyere ved kysten og litt lavere i innlandet.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alor Archipelago, Bajawa, Bangsal, Central and East Lombok, Ende, Flores, Gili Air, Gili Islands, Gili Meno, Gili Trawangan, Kanawa, Kelimutu, Komodo National Park, Kupang, Kuta, Labuan Bajo, Labuhan Lombok, Lembar, Lendang Nangka, Lombok, Mataram, Maumere, Mount Rinjani, Mount Tambora, Moyo, North Lombok, Ruteng, Sape, Senaru, Senggigi, Solor Archipelago, South Lombok, Sumba, Sumbawa, Sumbawa Besar, Tanjung, Tetebatu, Wae Rebo, Waikabubak, Waingapu, West Lombok, West Timor.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Lombok Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er November, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.2 ℃ (91.76 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 20.9. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.

Når du reiser rundt Nusa Tenggara, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Indonesia er Puncak Jaya (4884 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nusa Tenggara. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Januar er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.3 ℃ (72.14 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 20.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 284.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:33 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Februar er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.7 ℃ (71.06 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 18.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 219.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:22 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Mars er 31.9 ℃ (89.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 13.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 163.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i April er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 16.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 106.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Mai er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 11:43 og i slutten av måneden 11:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Juni er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:39 (timer og minutter), i midten av måneden 11:37 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Juli er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.35 ℃ (84.83 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.8 ℃ (83.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i August er 29 ℃ (84.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.2 ℃ (71.96 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.8 ℃ (83.84 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.45 ℃ (85.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i September er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.6 ℃ (70.88 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.45 ℃ (85.01 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 33 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Oktober er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.15 ℃ (88.07 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.8 ℃ (91.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 112.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:15 og i slutten av måneden 12:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i November er 33.2 ℃ (91.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.4 ℃ (72.32 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.8 ℃ (91.04 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.15 ℃ (91.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 13.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 168.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:28 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nusa Tenggara i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Nusa Tenggara i Desember er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.15 ℃ (91.67 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 20.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 250.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest