Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nusa Tenggara

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nusa Tenggara te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Indonesië - Nusa Tenggara

Welk weer te verwachten in Nusa Tenggara

Nusa Tenggara maakt deel uit van Indonesië. Het klimaat van Indonesië is tropisch. Je kunt warm en vochtig weer verwachten, maar meer gematigd weer in de hooglanden. De temperaturen blijven het hele jaar vrij constant, ze zijn hoger aan de kust en een beetje lager in het binnenland.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alor Archipelago, Bajawa, Bangsal, Central and East Lombok, Ende, Flores, Gili Air, Gili Islands, Gili Meno, Gili Trawangan, Kanawa, Kelimutu, Komodo National Park, Kupang, Kuta, Labuan Bajo, Labuhan Lombok, Lembar, Lendang Nangka, Lombok, Mataram, Maumere, Mount Rinjani, Mount Tambora, Moyo, North Lombok, Ruteng, Sape, Senaru, Senggigi, Solor Archipelago, South Lombok, Sumba, Sumbawa, Sumbawa Besar, Tanjung, Tetebatu, Wae Rebo, Waikabubak, Waingapu, West Lombok, West Timor.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Lombok en in veel andere steden. De warmste maand hier is november, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 20.9. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 2.

Wanneer u rond Nusa Tenggara reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Indonesië Puncak Jaya (4884 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nusa Tenggara te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in januari is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 20.9. De gemiddelde regenval is 284.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in februari is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 18.4. De gemiddelde regenval is 219.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:22 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in maart is 31.9 ℃ (89.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.8. De gemiddelde regenval is 163.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in april is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.1. De gemiddelde regenval is 106.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in mei is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.2. De gemiddelde regenval is 92.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in juni is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6.9. De gemiddelde regenval is 43.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:39 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in juli is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.35 ℃ (84.83 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.9. De gemiddelde regenval is 29.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:37 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in augustus is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.45 ℃ (85.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2. De gemiddelde regenval is 19.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in september is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.45 ℃ (85.01 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.1. De gemiddelde regenval is 33 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in oktober is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.8 ℃ (91.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.2. De gemiddelde regenval is 112.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in november is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.8 ℃ (91.04 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.15 ℃ (91.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.2. De gemiddelde regenval is 168.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nusa Tenggara in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Nusa Tenggara in december is 33.1 ℃ (91.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.15 ℃ (91.67 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 20.2. De gemiddelde regenval is 250.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest