Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Pakistan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Pakistan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Pakistan

Welk weer te verwachten in Pakistan

Het klimaat in Pakistan is overwegend heet en droog. Je kunt gematigd weer verwachten in het noordwesten en het arctische klimaat in het noorden in de bergen. Er zijn extreme variaties in temperatuur, seizoen en zelfs dagelijks. Langs de kust wordt het klimaat aangepast door zeebriesjes.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abbottabad, Angoori, Attock, Ayubia National Park, Azad Kashmir, Bagh, Bahawalnagar, Bahawalpur, Balochistan, Bhakkar, Bolan Pass, Chakwal, Changa Manga, Chiniot, Chitral, Dadyal, Daska, Deosai National Park, Dera Ghazi Khan, Diamer, Dudhu Chak, Faisalabad, Ganish, Gilgit, Gilgit Baltistan, Gujar Khan, Gujranwala, Gujrat, Gujrat District, Gulmit, Gwadar, Hafizabad, Hangu, Havelian, Hunza Nagar, Hunza Valley, Hyderabad, Islamabad, Islamgarh, Jhang, Jhelum, Kaghan, Kalasha Valleys, Karachi, Karimabad, Kasur, Keenjhar Lake, Khairpur, Kharmang, Khewra Salt Mine, Khuda Abad, Khunjerab National Park, Khurrianwala, Khushab, Khyber Pass, Kirthar National Park, Kumrat Valley, Lahore, Landi Kotal, Larkana, Lasbela, Layyah, Lodhran, Madyan, Mandi Bahauddin, Mardan, Mehrgarh, Mianwali, Mirpur, Mirpur Khas, Mithi, Mohenjo daro, Multan, Murree, Muzaffarabad, Muzaffargarh, Nagarparkar, Nankana Sahib, Naran, Narowal, Nawabshah, Northern Punjab, Northern Sindh, Northwest Pakistan, Okara, Pakpattan, Peshawar, Pishin, Punjab, Quetta, Rabwah, Rahimyar Khan, Rajanpur, Ranipur, Rawalakot, Rawalpindi, Sahiwal, Samundri, Sangla Hill, Sargodha, Sehwan, Shabqadar, Shahbazpur, Shakargarh, Sheikhan, Sheikhupura, Shikarpur, Sialkot, Sindh, Skardu, Southern Punjab, Southern Sindh, Sukkur, Swat, Taftan, Taxila, Thari, Thatta, Toba Tek Singh, Turbat, Umerkot, Vehari, Wagah, Wah Cantt, Wazirabad, Ziarat.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 39 ℃ (102.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3.4 ℃ (38.12 ℉).

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Pakistan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in januari is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde regenval is 55.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:56 (uren en minuten), in midden in de maand 10:09 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in februari is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). De gemiddelde regenval is 83.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 10:57 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in maart is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.55 ℃ (72.59 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde regenval is 93.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in april is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28 ℃ (82.4 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). De gemiddelde regenval is 65.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in mei is 35.9 ℃ (96.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.65 ℃ (92.57 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.45 ℃ (99.41 ℉). De gemiddelde regenval is 35.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 13:54 en aan het einde van de maand 14:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in juni is 39 ℃ (102.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.45 ℃ (99.41 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.7 ℃ (99.86 ℉). De gemiddelde regenval is 77 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:22 en aan het einde van de maand 14:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in juli is 36.4 ℃ (97.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.7 ℃ (99.86 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.25 ℃ (95.45 ℉). De gemiddelde regenval is 314.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:22 (uren en minuten), in midden in de maand 14:11 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in augustus is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.25 ℃ (95.45 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). De gemiddelde regenval is 339.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 13:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in september is 33.7 ℃ (92.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde regenval is 107.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in oktober is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde regenval is 31.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:27 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in november is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). De gemiddelde regenval is 14.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:31 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Pakistan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Pakistan in december is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). De gemiddelde regenval is 36.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:57 en aan het einde van de maand 9:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Pakistan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Islamabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laagste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)regenval: 36.1mmregenachtige dagen: -
Lahoretemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 10.3mmregenachtige dagen: -
Karachitemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 13.2 ℃ (55.76 ℉)regenval: 4.7mmregenachtige dagen: -
Peshawartemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)laagste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)regenval: 20.2mmregenachtige dagen: -
Quettatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)laagste temperatuur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)regenval: 37.9mmregenachtige dagen: -
Nawabshahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laagste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)regenval: 3.2mmregenachtige dagen: -
Hyderabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.3 ℃ (79.34 ℉)laagste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)regenval: 2.2mmregenachtige dagen: -
Gilgittemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 6.4mmregenachtige dagen: -
Faisalabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 7.3mmregenachtige dagen: -
Multantemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.2 ℃ (73.76 ℉)laagste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)regenval: 5.9mmregenachtige dagen: -
Murreetemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 71.8mmregenachtige dagen: -
Muzaffarabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)laagste temperatuur: 4.3 ℃ (39.74 ℉)regenval: 78.7mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.