Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Puerto Rico

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Puerto Rico te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Puerto Rico

Welk weer te verwachten in Puerto Rico

Het klimaat van Puerto Rico is tropische zee. Je kunt warm of warm weer verwachten en weinig seizoensvariaties van temperatuur. Het weer is meestal aanzienlijk kouder in de bergen dan in de laaglanden. Het regenseizoen is van april tot november.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aguadilla, Arecibo, Añasco, Caguas, Camuy, Carolina, Culebra, Dorado, Eastern Coast, El Yunque National Forest, Fajardo, Guánica, Isabela, La Montaña, La Parguera, Loiza, Luquillo, Mayagüez, Moca, Naguabo, Northern Coast, Ponce, Porta Caribe, Porta del Sol, Rincón, Rio Grande, San Germán, San Juan, Vieques.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 20. De minst regenachtige maand is hier maart, het gemiddelde aantal regendagen is 12.2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Puerto Rico reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Cerro de Punta (1338 m) en het laagste punt is Caribbean Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Puerto Rico te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in januari is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18. De gemiddelde regenval is 93.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 11:18.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in februari is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.85 ℃ (83.93 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 13.7. De gemiddelde regenval is 59.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:46.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in maart is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.2. De gemiddelde regenval is 50 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:18.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in april is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 13.1. De gemiddelde regenval is 117.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:47.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in mei is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.6. De gemiddelde regenval is 148.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 13:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in juni is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.75 ℃ (89.15 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.2. De gemiddelde regenval is 110.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:13 en aan het einde van de maand 13:13.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in juli is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 18.6. De gemiddelde regenval is 127.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:13 (uren en minuten), in midden in de maand 13:08 en aan het einde van de maand 12:59.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in augustus is 32.6 ℃ (90.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 18.3. De gemiddelde regenval is 141.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 12:33.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in september is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.5 ℃ (90.5 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 17.8. De gemiddelde regenval is 150 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:02.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in oktober is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 17.8. De gemiddelde regenval is 142.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:32.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in november is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 20. De gemiddelde regenval is 163.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 11:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Puerto Rico in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Puerto Rico in december is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 19.5. De gemiddelde regenval is 129.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:02 en aan het einde van de maand 11:01.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.