Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Rwanda

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Rwanda? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Rwanda

Hvilket vær kan du forvente i Rwanda

Klimaet i Rwanda er temperert, på grunn av den høye høyden av landet. Det er to regnfulle årstider, en fra februar til april, en fra november til januar. I løpet av disse sesongene skjer det kraftig regn nesten daglig, men solreng er heller ikke noe unntak. Været er mildt i fjell, frost og snø er mulig der.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Cyangugu, Gisenyi, Huye, Kibeho, Kibungo, Kibuye, Kigali, Nyungwe National Park, Ruhengeri, Volcanoes National Park.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.2 ℃ (61.16 ℉). Den kaldeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.6 ℃ (61.88 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 18.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Rwanda, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Volcan Karisimbi (4519 m) og det laveste punktet er Rusizi River (950 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Rwanda. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Januar er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Februar er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Mars er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.6 ℃ (60.08 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 14.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 113.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i April er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 18.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 154 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Mai er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.6 ℃ (61.88 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 13.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 87.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Juni er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.6 ℃ (60.08 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.15 ℃ (79.07 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Juli er 28 ℃ (82.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:00 (timer og minutter), i midten av måneden 12:00 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i August er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 31.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i September er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.9 ℃ (82.22 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Oktober er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.9 ℃ (82.22 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 16.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 103.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i November er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27 ℃ (80.6 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 17.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 112.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Rwanda i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Rwanda i Desember er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.3 ℃ (79.34 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:13 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Rwanda på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Kigalitemperatur: - høyeste temperatur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 75.9mmregnfulle dager: 14.3
Ngomatemperatur: - høyeste temperatur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laveste temperatur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)nedbør: 102mmregnfulle dager: 10
Gicumbitemperatur: - høyeste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laveste temperatur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)nedbør: 72.3mmregnfulle dager: 11.9
Musanzetemperatur: - høyeste temperatur: 25 ℃ (77 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 82.3mmregnfulle dager: 15.7
Rusizitemperatur: - høyeste temperatur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 128.8mmregnfulle dager: 20.7
Karongitemperatur: - høyeste temperatur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laveste temperatur: 16.3 ℃ (61.34 ℉)nedbør: 90.7mmregnfulle dager: 15.9
Rubavutemperatur: - høyeste temperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laveste temperatur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)nedbør: 92.7mmregnfulle dager: 17.6
Nyamagabetemperatur: - høyeste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laveste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)nedbør: 121mmregnfulle dager: 15.7
Huyetemperatur: - høyeste temperatur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 119.5mmregnfulle dager: 16.7
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.