Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Rwanda

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Rwanda te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Rwanda

Welk weer te verwachten in Rwanda

Het klimaat in Rwanda is gematigd, vanwege de hoge ligging van het land. Er zijn twee regenseizoenen, een van februari tot april, een van november tot januari. Tijdens deze seizoenen komen bijna dagelijks zware regenbuien voor, maar ook zonnig weer is geen uitzondering. Het weer is mild in de bergen, daar is vorst en sneeuw mogelijk.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Cyangugu, Gisenyi, Huye, Kibeho, Kibungo, Kibuye, Kigali, Nyungwe National Park, Ruhengeri, Volcanoes National Park.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De koudste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 18.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Rwanda reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Volcan Karisimbi (4519 m) en het laagste punt is Rusizi River (950 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Rwanda te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in januari is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.1. De gemiddelde regenval is 75.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in februari is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11. De gemiddelde regenval is 92.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in maart is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.9. De gemiddelde regenval is 113.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in april is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 18.2. De gemiddelde regenval is 154 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in mei is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.2. De gemiddelde regenval is 87.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in juni is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.15 ℃ (79.07 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2. De gemiddelde regenval is 18.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in juli is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1. De gemiddelde regenval is 11.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in augustus is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 4.1. De gemiddelde regenval is 31.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in september is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.1. De gemiddelde regenval is 68.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in oktober is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16.8. De gemiddelde regenval is 103.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in november is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 17.1. De gemiddelde regenval is 112.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Rwanda in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Rwanda in december is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.3. De gemiddelde regenval is 75.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Rwanda kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Kigalitemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 75.9mmregenachtige dagen: 14.3
Ngomatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laagste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)regenval: 102mmregenachtige dagen: 10
Gicumbitemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laagste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)regenval: 72.3mmregenachtige dagen: 11.9
Musanzetemperatuur: - hoogste temperatuur: 25 ℃ (77 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 82.3mmregenachtige dagen: 15.7
Rusizitemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.7 ℃ (78.26 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 128.8mmregenachtige dagen: 20.7
Karongitemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laagste temperatuur: 16.3 ℃ (61.34 ℉)regenval: 90.7mmregenachtige dagen: 15.9
Rubavutemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)regenval: 92.7mmregenachtige dagen: 17.6
Nyamagabetemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laagste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)regenval: 121mmregenachtige dagen: 15.7
Huyetemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 119.5mmregenachtige dagen: 16.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.