Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Saint-Pierre en Miquelon

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Saint-Pierre en Miquelon te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Saint-Pierre en Miquelon

Welk weer te verwachten in Saint-Pierre en Miquelon

Het klimaat van Saint Pierre en Miquelon is koud en nat. Mist en mist zijn hier vaak, lente en herfst zijn vaak winderig. Over het algemeen kun je vrij vochtige en winderige zomers verwachten, maar de late zomers zijn vaak zonnig. Je kunt ook strenge en lange winters verwachten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Miquelon, Saint Pierre.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -9.3 ℃ (15.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 22.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 13.6.

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Saint-Pierre en Miquelon te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in januari is -0.7 ℃ (30.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.5 ℃ (16.7 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.35 ℃ (32.63 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1 ℃ (30.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 21.6. De gemiddelde regenval is 153.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:29 (uren en minuten), in midden in de maand 8:51 en aan het einde van de maand 9:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in februari is -1.3 ℃ (29.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.3 ℃ (15.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1 ℃ (30.2 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.05 ℃ (32.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 19.2. De gemiddelde regenval is 123.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:28 (uren en minuten), in midden in de maand 10:13 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in maart is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6 ℃ (21.2 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.05 ℃ (32.09 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 20.6. De gemiddelde regenval is 130.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in april is 5.5 ℃ (41.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.15 ℃ (46.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 18.3. De gemiddelde regenval is 121.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 14:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in mei is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.15 ℃ (46.67 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 16.2. De gemiddelde regenval is 101.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:25 (uren en minuten), in midden in de maand 15:07 en aan het einde van de maand 15:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in juni is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.2. De gemiddelde regenval is 101.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:39 (uren en minuten), in midden in de maand 15:57 en aan het einde van de maand 15:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in juli is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.6. De gemiddelde regenval is 90.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:56 (uren en minuten), in midden in de maand 15:38 en aan het einde van de maand 15:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in augustus is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.4. De gemiddelde regenval is 109.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:05 (uren en minuten), in midden in de maand 14:23 en aan het einde van de maand 13:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in september is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.8. De gemiddelde regenval is 127.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in oktober is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 19.5. De gemiddelde regenval is 163.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in november is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.5 ℃ (31.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.8 ℃ (38.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 19.8. De gemiddelde regenval is 141.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 9:29 en aan het einde van de maand 8:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Saint-Pierre en Miquelon in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Saint-Pierre en Miquelon in december is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.3 ℃ (22.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.35 ℃ (32.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 22.2. De gemiddelde regenval is 147.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:52 (uren en minuten), in midden in de maand 8:30 en aan het einde van de maand 8:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.