Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Samoa

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Samoa te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Samoa

Het klimaat van Samoa is tropisch. Over het jaar kunt u meestal warm en zonnig weer verwachten. Maar houd er rekening mee, dat regenseizoen is van november tot april, droge seizoen is van mei tot oktober.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Apia, Savaii, Upolu.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De koudste maand hier is september, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Samoa reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Silisili (1857 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Samoa te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in januari is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0. De gemiddelde regenval is 491 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in februari is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0. De gemiddelde regenval is 364.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in maart is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.15 ℃ (86.27 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0. De gemiddelde regenval is 350.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in april is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 0. De gemiddelde regenval is 210 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in mei is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 0. De gemiddelde regenval is 189.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:37 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in juni is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0. De gemiddelde regenval is 121.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:22 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in juli is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 123.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:22 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in augustus is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.05 ℃ (86.09 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 115.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:37 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in september is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0. De gemiddelde regenval is 151.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in oktober is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 0. De gemiddelde regenval is 228.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in november is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0. De gemiddelde regenval is 255.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Samoa in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Samoa in december is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 366.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 12:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.